El pròxim 9 de març Boí Taüll serà l’escenari de la segona edició d’aquest esdeveniment que va deixar empremta el 2023. La competició és pionera al nostre territori i l’organitza la Federació Catalana de Voleibol. En els Jocs d’Hivern de Pyeongchang 2018 i el de Beijing 2022 es van celebrar demostracions de Vòlei Neu per tal de poder establir-lo en el programa oficial dels JJOO d’Hivern en un futur.

El pròxim 9 de març l’estació d’esports d’hivern de Boí Taüll acollirà la segona edició d’un esdeveniment que l’any passat va néixer causant impacte entre els participats, els seguidors i seguidores del voleibol, els esquiadors de l’estació i els mitjans de comunicació. Es tracta del Campionat de Catalunya de Vòlei Neu, organitzat per la Federació Catalana de Voleibol, que enguany aplegarà un total de deu equips en una prova espectacular que canvia la sorra de la platja per la neu de la muntanya.

La segona edició del Campionat de Catalunya de Vòlei Neu té com a repte consolidar un esdeveniment que va atreure un gran nombre d’esportistes l’any passat, i que aquest curs també ha despertat molta expectació entre els jugadors de vòlei. Un total de deu equips participaran amb l’objectiu de proclamar-se campions de Catalunya.

Tot i que a casa nostra el vòlei neu és una modalitat molt desconeguda, a nivell europeu té fins i tot calendari de competició oficial i de fet la Federació Internacional de Voleibol (FIVB) el vol expandir en aquestes properes temporades.

Una mica d’història de vòlei neu
El creixent interès que està experimentant aquesta disciplina esportiva els darrers anys s’ha materialitzat amb un calendari de competició oficial a nivell europeu, organitzat per la Confederació Europea de Voleibol (CEV) on participen les principals seleccions del continent. A més, durant la celebració dels Jocs d’Hivern de Pyeongchang 2018 (Corea del Sud) i de Beijing 2022 (Xina), es varen celebrar demostracions de Vòlei Neu per tal de poder establir-lo en el programa oficial dels Jocs Olímpics d’Hivern en un futur pròxim. En aquest sentit, la Federació Internacional de Voleibol (FIVB) ha executat un pla a futur per tal d’expandir el circuit mundial arreu del món.

Les primeres competicions conegudes en la disciplina nevada van fer-se a la dècada de 1990 a Àustria i Suïssa, si bé no va ser fins al 2008 quan no va començar a popularitzar-se com a prova esportiva a Wagrain (Àustria). El 2015 la CEV va incorporar el Vòlei Neu al seu calendari oficial.