La votació per part del Consell de la FIS tindrà lloc a Reykjavík (ISL) el proper 4 de juny. El país dels Pirineus, Narvik (NOR) i Val Gardena (ITA) són els tres aspirants que opten a organitzar l’esdeveniment d’esquí alpí de més dimensió

La candidatura Andorra 2029 prem l’accelerador per acostar-se al somni. El compte enrere s’ha activat quan només queda un mes per la votació per part del Consell de la Federació Internacional d’Esquí (FIS) de la seu que organitzarà els Mundials d’esquí alpí el 2029. Tres són els aspirants per aconseguir l’organització de l’esdeveniment d’esquí alpí de més dimensió.

El país dels Pirineus i Narvik (NOR) repeteixen com a candidats per segona vegada. Val Gardena (ITA), seu clàssica de la Copa del Món, es presenta per primera vegada, encara que, a diferència dels seus dos competidors, va organitzar uns Mundials anteriorment el 1970. Durant aquest mes es reforçarà el pla de difusió i promoció de la proposta andorrana, així com s’intensificaran els contactes institucionals per donar a conèixer el projecte als països amb vot a la FIS.

El secretari general de la candidatura andorrana, Marc Mitjana ha explicat que com a candidats “ja hem superat totes les fites reglamentàries del projecte que ens ha anat sol·licitant la FIS”. De fet, l’Oficina Tècnica va lliurar la darrera versió del dossier el passat 1 de març, document que recull tota la conceptualització del projecte. Des d’aleshores, el Comitè Tècnic de la FIS ha elaborat un informe exhaustiu on s’avalua cada aspecte del dossier. Un cop realitzat aquest treball, la FIS va enviar a finals d’abril el document de la candidatura d’Andorra 2029 a cada membre amb vot del Consell per llegir-lo i analitzar-lo.

A partir d’ara, afegeix Mitjana, “s’inicia un període de contactes amb els consellers FIS per explicar i resoldre els dubtes que puguin tenir, i per a nosaltres emfatitzar en tot allò que ens fa únics respecte als altres candidats”.