La nova aplicació Viewsurf.com permet gaudir de les darreres nevades des de casa durant el confinament. Pel seu funcionament compta amb un total de 151 càmeres connectades a un total de 20 de les 39 estacions de tot el Pirineu francès. Les imatges s’actualitzen cada hora, la qual cosa permet observar la situació a gairebé temps real o visualitzar el moment just de la nevada (www.lespyrenees.net).

A través de l’aplicació Viewsurf.com pots veure les darreres nevades d’algunes de les estacions del Pirineu francès. Les càmeres estan connectades les 24 hores dels 365 dies de l’any, i permeten visualitzar les imatges; consultar la previsió meteorològica pels pròxims cinc dies; o planificar la sortida al Pirineu francès tenint en compte les temperatures, l’estat del temps i també, la direcció i força del vent, una dada molt important a la muntanya.

Gaudir de la neu i els sons de la natura des de casa

En activar el so del vídeo seleccionat es pot gaudir a més de la neu, dels sons de les muntanyes i la natura, del vent, etc. I, fins i tot, captar alguna imatge curiosa. Es tracta d’un bon entreteniment per fer un recorregut dels Pirineus francesos des del Mediterrani a l’Atlàntic, fruir amb l’aire fresc encara que sigui de manera telemàtica, i també planificar les sortides una vegada finalitzi el Covid 19.

L’aplicació a més de càmeres a la muntanya compta amb altres càmeres ubicades a la platja, específiques i molt útils per a surfistes, amants del kitesurf o del windsurf; i també per disposar d’informació útil de les localitats o consultar l’estat de les carreteres que aquests dies estan desertes.

La més espectacular és, sens dubte, la vista del Pic du Midi que podem visualitzar en clicar damunt de, per exemple, Bagnères de Bigorre, i com no la de Cauterets. A Cauterets, podem connectar-nos a un dels llocs més espectaculars com és el Pont d’Espagne. En el cas d’Aragnouet podem inclús connectar amb l’snowpark de Piau Engaly i Eaux Bonnes o amb l’estació més antiga dels Pirineus francesos: Gourette.

Quant a les Neiges Catalanes, un total d’onze càmeres capten diferents espais de Les Angles, 5 de les quals connecten amb Formiguères, 2 amb Porté Puymorens i 1 amb l’snowpark de Font Romeu. Per la seva banda, la que disposa de més càmeres és l’estació de neu i muntanya d’Ax-3-Domaines, a la regió de l’Ariège, que té fins a 3 càmeres connectades a diferents punts de l’estació.

Per localitzar fàcilment totes les càmeres ubicades en les estacions de neu i muntanya del Pirineu francès hi ha una relació dels ressorts, el nombre de càmeres existents (entre parèntesis) i la seva ubicació exacta.

AQUITAINE

Arette (6) – La Pierre Saint Martin

Laruns (6) – Artouste

Eaux Bonnes (5) – Gourette

LANGUEDOC-ROUSSILLON

Font Romeu (1) – Snowpark Font Romeu

Formiguères (5) – Formiguères

Les Angles (10) – Les Angles

Porté-Puymorens (2) – Porté Puymorens

Valleraugue (11) – Altiaigoual

MIDI PYRÉNÉES

Aragnouet (11) – Piau Engaly

Argèles Gazost (3) – Hautacam

Ax-les-Thermes (23) – Ax-3-Domaines

Bagnères de Bigorre (2) – Pic du Midi

Cauterets (11) – Cauterets, Pic du Midi y Pont d’Espagne

Gavarnie (14) – Gavarnie-Gèdre

Goulier (1) – Goulier Neige

Hautacam (7) – Hautacam

Luz-Saint-Sauveur (6) – Luz Ardiden

Mijanès (4) – Mijanès Donezan

Montferrier (5) – Monts d’Holmes

Peyragudes (7) – Peyragudes

Saint-Lary Soulan (11) – Saint-Lary

Més informació actualitzada a http://es.lespyrenees.net/