La rider espanyola obté el reconeixament a millor freerider del FWT otorgat pels aficionats

Núria Castán Barón, rider de l’equip internacional de Head Snowboards i de l’equip nacional de Freeride RFEDI-SpainSnow, ha aconseguit alçar-se amb el trofeu a millor rider de l’any del Freeride World Tour.

L’snowboarder nascuda a Almoster enfrontava aquesta temporada 2024 de manera molt especial després de patir l’any passat a Verbier un accident en el que gariabé perd la vida quan va ser sorpresa per un allau de més de 250 metres de longitud quan es dirigia a la sortida de la tercera carrera de l’any.

Finalment, després de 10 llargs minuts, va ser localitzada i rescatada a temps. La temporada 2023 va acabar per ella en aquell mateix moment i va haver de començar un camí dur de recuperació física i psicològica. No va deixar que l’accident acabes amb ella i va tornar a competir 9 mesos després en la que acabaria sent la temporada més exitosa de la seva carrera.

La primera prova irònicament va ser a Verbier, al mateix lloc en el que va tenir l’accident i va acabar emportant-se la victòria i el seu primer or al FWT. Després d’aconseguir 4 dels 5 dies podis d’aquest any, dos d’ells victòries, i liderar la classificació mundial durant varies setmanes, finalment va acabar en segona posició i es va coronar subcampiona del món a Verbier, de nou al mateix escenari on feia un any havia vist passar la seva vida per davant, aconseguint un èxit fins ara desconegut per l’esport nacional.

La culminació a la temporada ha sigut el reconeixament a Rider of the Year del Freeride World Tour, premi otorgat per el públic que ha considerat el seu retorn al Tour ha sigut mereixedor del premi.