Els corredors de la RFEDI i el grup dels millors esquiadors joves dirigit per Carolina Ruiz aprofiten les condicions de neu de l’estació granadina per a entrenaments de posttemporada . Sierra Nevada acull aquesta setmana el Campionat d’Espanya d’Esquí Alpí (Slalom) Absolut

L’equip nacional espanyol d’esquí alpí ha iniciat  una concentració de posttemporada a Sierra Nevada on faran entrenaments de base tècnica i proves de material de cara a la temporada 2024/25. El corredor de Copa del Món Aingeru Garay i l’actual subcampió del món júnior de supergegant, Ander Mintegui, han obert la sèrie d’entrenaments a l’espera que els pròxims dies s’incorporin altres membres de l’equip de Copa del Món.

Els entrenaments de les disciplines de gegant i eslàlom es desenvolupen des de primera hora del matí a la pista El Cordón, a la zona Veleta, on els maquinistes de l’estació han aplicat un trepitjat especial per deixar la superfície amb la duresa pròpia de les competicions internacionals.

El director general de la Reial Federació d’Esports d’Hivern (RFEDI), Olmo Hernán, ha explicat que els membres de l’equip nacional desenvoluparan entrenaments per “enfortir les bases tècniques abans de l’aturada estiuenca; també hi haurà treball físic al CAR i activitats a Granada, ideals per a la recuperació dels corredors”. “Aprofitarem les excepcionals condicions de neu de Sierra Nevada, especialment a primera hora del matí on l’estació posa a disposició un trepitjat especial perquè els entrenadors poden aprofundir en els objectius de posttemporada”, ha afegit Hernán.

Al costat d’Aingeru Garay i Ander Mintegui hi ha l’equip nacional femení amb Arrieta Rodríguez i June Garitano, i els corredors emergents més sòlids de l’esquí alpí nacional, Tomàs Barata, Aleix Aubert, Blanca Bagaría i Martina Terrén.

Simultàniament, l’excorredora granadina Carolina Ruiz (única espanyola a guanyar un descens de Copa del Món) dirigeix un camp de velocitat amb els vuit millors esquiadors espanyols (4 noies i 4 noies) menors de 16 anys. “És una de les accions de seguiment de la federació en categoria U14 i U16. Vénen els millors el circuit de la copa d’Espanya d’U16, i un dels objectius és que, ja que són a les portes de canviar a categoria FIS, aprofitin per compartir entrenaments juntament amb l’equip nacional d’U18 i U21, el treball físic ia les activitats de tarda el que els dóna un plus per al futur per veure el que es trobaran si segueixen a gran nivell”, explica Carolina Ruiz