Realitztzada en col·laboració amb els premiats cineastes Sherpas Cinema i també compta amb entrevistes a Jimmy Chin, Jeremy Jones i Sylvain Saudan. La pel·lícula està prevista per a la seva estrena a la tardor del 2020 i segueix els freeskiers Heitz i Sam Anthamatten mentre viatgen a les muntanyes més altes del món i intenten marcar la seva distinció en aquests cims gegants, explorant el límit absolut de la possibilitat humana.

Una evolució natural de la pel·lícula original ‘La Liste’
El 2016, Jérémie Heitz va fer una llista amb els descensos més icònics dels Alps i els va esquiar més ràpidament del que abans no s’havien esquiat. En molts aspectes, l’increïble èxit de l’original ‘La Liste’ disponible per emetre’s de forma gratuïta a Red Bull TV, és el que el va catapultar a la posició d’enveja del freeskier més ràpid del planeta, a la vegada que forma un perfecte duo d’aventura a la perfecció amb Anthamatten. En lloc de fer línies dures per muntanyes més fàcils, com a les competicions, tots dos prefereixen l’aventura d’agafar línies més senzilles i ràpides per muntanyes més grans i dures.

Però, en paraules de l’esquiador de l’impossible, Sylvain Saudan: “Ho heu fet a Suïssa, ara ho heu de fer al món”. Aquest nou projecte ja s’ha rodat tant a The Karakoram com als Andes, amb plans. per tornar a cims elevats en els propers 10 mesos de producció. També ha estat a Suïssa i el Canadà, on els atletes van tenir la possibilitat d’entrenar-se per a les seves baixades d’esquí més grans i l’equip va tenir la possibilitat de planificar les seves expedicions.

En un sentit figurat, aquests preuats cims de 6000 m són objectius mòbils; un sol intent significa diverses setmanes al lloc. Els índexs d’èxit de la baixada d’esquí d’aquests cims depenen completament de patrons meteorològics altament imprevisibles en alguns dels entorns més difícils del món. I només hi ha tants llocs al planeta que acullen cims superiors als 6.000 m., Per la qual cosa la tripulació fa un seguiment constant de les condicions que canvien constantment als Andes, al Karakoram i, per descomptat, a l’Himàlaia.

Una gesta atlètica tant com una aventura humana
El document documental serà un estudi del personatge en profunditat de dos esportistes que intenten empènyer l’esquí abrupte fins a un nivell completament nou, i redactarà un nou capítol en la història d’un dels esports més antics del món. Els seus objectius requereixen expedicions de setmanes a llocs remots on el menor error pot tenir greus conseqüències. Això comporta un pes enorme, tant físic com mental, als atletes i a la tripulació del cinema, ja que intenten assolir un objectiu que de vegades sembla impossible.

El títol de la pel·lícula ho diu tot: o bé aconsegueixen la realització d’aquests esforços, o tornen amb res per demostrar el temps passat fora de casa i els riscos que es prenen.