L’estació de la Val d’Aran i les Valls d’Aneu ha conclòs avui els dos SL de Copa d’Europa amb un total èxit organitzatiu com han corroborat els 19 països participants. Salarich, esquiador català de la RFEDI, ha brillat en aquesta segona Copa d’Europa (EC) de Baqueira Beret a l’Stadium Fernández Ochoa protagonitzant dues mànegues d’altíssim nivell
El basc Aingeru Garay va acabar el 34. El noruec i líder del circuit de la Copa d’Europa, Oskar Andreas Sandvik, es va imposar en aquest segon SL de Baqueira davant dels austríacs Oscar Heine i Simon Rueland. Amb un canvi de temps a prop i la pista especialment ben preparada amb neu dura com cal en aquests esdeveniments, el segon i últim SL de la Copa d´Europa de Baqueira ha estat un èxit d´organització i esportiu. Pel que fa als espanyols presents, s’acaben els qualificatius per definir la capacitat de millora de Quim Salarich (FCEH-LMCE) als traçats de SL batent-se amb els millors especialistes a nivell internacional en aquesta segona Copa d’Europa disputada a Baqueira Beret.
+ Les millors fotos de la Copa d’Europa de Baqueira Beret
El corredor català de RFEDI ha aconseguit una magnífica 6a posició després de tornar a protagonitzar una gran remuntada, sortia amb el dorsal 39, i aconseguint el millor tercer temps de la segona baixada. Sense els punts necessaris per estar dins dels 30 millors, a la primera mànega, ja que habitualment segueix la Copa del Món, Salarich tornava a sortir amb un objectiu clar: assaltar la segona mànega per atacar des del darrere i escalar el màxim de posicions possible. Així va ser com, el corredor de Rossignol va registrar en línia de meta un crono de 58,77 a +2,23 del qual ha estat un dels grans dominadors d’aquestes jornades, el noruec Oskar Andreas Sandvik. Al Streaming de Baqueira Beret, el català explicava que a la primera part va tenir unes grans sensacions però que després va arribar una mica cansat al final i això el va fer no arribar a desenvolupar el seu millor esquí. Tot i així, els seus esforços li van valer per situar-se amb el 19è registre.
Estic molt content de totes les ganes que ha posat l’estació d’esquí de Baqueira Beret per albergar un esdeveniment d’aquestes característiques
A la segona mànega, la situació oferia una finestra a l’esperança. Molts corredors abans que se’n van sortir i era una altra oportunitat d’or de millorar llocs en aquesta segona Copa d’Europa de Baqueira. Va volar sobre els seus esquís amb una línia molt sòlida, sobretot al primer i tercer sector signant el primer temps provisional a meta i tornant a seure al Hot Seat preparat per l’organització reservat als tres primers.
Tenia un objectiu clar, volia estar entre els primers. Sabia que el podi era molt complicat amb el dorsal que sortia, el 39, però esquiant al meu nivell estaria al davant
L’austríac Simon Rueland va ser el primer a treure’l d’aquest lloc de privilegi però faltaven la resta de favorits per decidir qui conquistaria la victòria. El guanyador de la cursa va ser finalment Oscar Andreas Sandvik amb un temps total de 1:56.15 per davant dels austríacs Oscar Heine a +1.43 i Simon Rueland a +1.53.
Salarich va concloure a +2.14 acabant 6è i remuntant un total de 12 de posicions respecte la primera mànega. Aquest fet us permet disposar, a partir de la propera cursa, d’un dorsal entre el 20 i el 25, que us suposarà una pista en moltes millors condicions que les que ha pogut tenir durant aquestes jornades.
Després de la cursa estava feliç explicant que “estic molt content de totes les ganes que ha posat l’estació d’esquí de Baqueira Beret per albergar un esdeveniment d’aquestes característiques. Tenia un objectiu clar, volia estar entre els primers. Sabia que el podi era molt complicat amb el dorsal que sortia, el 39, però esquiant al meu nivell estaria al davant. He pogut tornar una mica tot l’esforç d’aquests dies de l’estació, l’RFEDI i els voluntaris i això em fa molt feliç. Òbviament, el podi hauria estat la cirereta del pastís però crec que és positiu acabar 6è. Aquests resultats m’ajuden a arribar al Mundial de Saalbach (AUT) en les millors condicions possibles”.
La prova ha tingut com a clar dominador el noruec Oskar Andreas Sandvik i l’han acompanyat, més allunyats, els austríacs Oscar Heine i Simon Rueland.