Quin és el millor esquí?

Independentment de la marca, ho serà l’esquí que s’adapti el més perfectament possible a les teves característiques, tant físiques com tècniques. És a dir, el que et vagi bé amb la teva manera d’esquiar. I el mateix es pot traslladar al surf de neu.

Quina és la millor bota?

En aquesta resposta, podríem incloure les mateixes paraules que al punt anterior, però adaptant-les al cas que ens pertoca ara.

Què és el ‘tunning’?

És l’angulació del cantell, des del pla fins a la sola

Perquè serveix el ‘tunning’?

En aquesta resposta ens podríem allargar tant com volguéssim, però, bàsicament, el tunning serveix perquè la presa de cantells sigui més suau i homogènia

M’he comprat uns esquís molt llargs, els puc tallar?

Rotundament no! En el disseny de l’esquí intervenen, a banda de moltes altres coses, dos grans factors: els paràmetres geomètrics i els paràmetres mecànics. Si els tallem, tot allò relacionat amb el comportament –centre de gravetat, centre de rotació, resposta elàstica, repartiment de les pressions–, se n’aniria en orris. Els esquís no funcionarien gens, per més miracles que vulguem esperar.

Puc posar una sola nova als meus esquís?

Suposem que per un moment ens plantegem dur a terme aquest pas. Primer hauríem d’arrencar la sola vella i netejar amb profunditat. Segon, necessitaríem una peça de polietilè sinteritzat d’alta densitat, de longitud i gruix adequats, tallada exactament a la geometria de l’esquí, una cosa gairebé impossible d’aconseguir. Tercer, per poder enganxar-la amb èxit, hauríem de fer servir el mateix motllo amb què l’esquí ha estat acoblat. Per tant, estaríem gairebé amb un tema de ciència-ficció. I és que, a més a més, en el cas que disposéssim dels materials i de les eines, el procés seria tant car que ens sortiria molt més a compte comprar uns esquís nous.

Quant duren uns cantells?

Depèn de diversos factors, principalment dels dies d’ús i de l’estat de la neu. Si esquiem damunt unes neus ‘brutes’, carregades amb partícules estranyes com sorreta, pedretes… uns cantells acabats de fer poden durar-nos molt poc i és possible que al final del dia ja els tinguem arrodonits i amb molt poca agafada. En el cas contrari, si esquiem en neus ‘netes’, aquests mateixos cantells mantindran unes prestacions molt més temps. També s’ha de tenir molt en compte el factor òxid. Mai s’ha de deixar que es rovellin els cantells, ja que els perdrem molt ràpidament. Per tant, s’han d’eixugar bé els esquís abans de guardar-los

Quan s’ha d’encerar?

Reglamentàriament cada cop que es facin servir els esquís o la planxa. A partir d’aquí, tot depèn de la consciència de cadascú.

Quants cops he de dur els esquís al taller una temporada?

En aquest aspecte no hi ha un nombre de vegades exacte, però s’haurien de dur quan comencem a notar que perden prestacions. Heu de pensar que uns cantells en mal estat, unes soles còncaves o convexes, resseques o deteriorades, creen problemes a l’iniciar i mantenir la línia ideal de la corba, sobretot en condicions de neu dura o gel, fet que comporta la pèrdua de control i una desagradable sensació d’inseguretat, que ens porta a autèntiques situacions de perill en moments en què hem de reaccionar ràpidament i amb precisió per evitar un possible accident. Per tant, el nostre consell és el de dur el material al taller de manera periòdica.

Quants cops haig de fer soles i cantells?

En aquest punt, com en l’anterior, no hi ha un nombre exacte de vegades, però si qui ho realitza és un professionals, aquesta operació es pot dur a terme moltes vegades sense problemes. mero de cops