Ha necessitat 86 participacions a la Copa del Món, però finalment Voss Solevaag va aconseguir la seva primera victòria a la Copa del Món aquest passat diumenge. El noruec Sebastian Voss Solevaag va dominar la cursa de l’eslàlom de la Copa del Món Audi FIS de Flachau (AUT) per obtenir la seva primera victòria professional.

Voss Solevaag va debutar a la Copa del Món a Levi el 2012 i fins ara tenia quatre podis al seu favor, aconseguint finalment la victòria als seus 29 anys.

Ahir les estrelles es van alinear perfectament per a Solevaag, ja que va obtenir una clara victòria de 0,76 sobre l’austríac Marco Schwarz. Schwarz està en un bon moment després d’haver guanyat un podi en cadascuna de les tres últimes curses, inclòs el segon classificat d’aquest diumenge.

Alexis Pinturault va aconseguir el seu primer lloc entre els tres primers classificats a l’eslàlom de la temporada 0,95 del ritme de la victòria. Voss Solevaag va esquiar gairebé impecablement en ambdues curses. Després de la primera baixada, es va asseure a la part superior de la classificació amb un trio d’austríacs just als talons. Però només Schwarz va aconseguir aprofitar la seva forta posició de primera carrera: els altres, Manuel Feller i Fabio Gstrein no van tenir cap oportunitat de classificar-se entre els deu primers de la segona carrera.

La pèrdua d’Àustria va ser el guany de Suïssa, ja que Loic Meillard i Luca Aerni van acabar quart i sisè, respectivament. Tot i que la temporada només ha acabat a la meitat, les dues nacions ja es troben enfrontades a la Copa de les Nacions, amb els suïssos que mantenen 604 punts d’avantatge.

Després de dues setmanes extremadament ocupades, els corredors d’eslàlom ja poden recuperar l’alè fins a la propera sortida del 26 de gener a Schladming. Fins aleshores, els equips de velocitat robaran l’atenció amb Kitzbühel, amb les famoses curses de Streif el proper cap de setmana.