Dilluns passat 28 de març es va donar el tret de sortida als Campionats d’Espanya Audi Absoluts a Sierra Nevada. La cita, organitzada per la Federació Andalusa d’Esports d’Hivern (FADI), l’estació d’esquí de Sierra Nevada i la Reial Federació Espanyola Esports d’Hivern (RFEDI), es prolongarà fins demà, dijous 31.

A la primera jornada de competició, el podi va ser per a Núria Pau, actual membre de l’equip femení FAST (LMCE-FCEH), i Quim Salarich (LMCE-FCEH), esquiador de la RFEDI, en la modalitat d’eslàlom (SL).

Dimarts 29 va ser el torn per a la segona jornada d’eslàlom amb el Trofeu Spainsnow. Durant la competició hi va haver molta rivalitat entre els esquiadors, però aquesta vegada van ser Aingeru Garay i Lisa Vallcorba els que van aconseguir la victòria. El podi femení va ser dominat per la catalana Lisa Vallcorba, actual membre de l’equip femení FAST (CEVA-FCEH) i campiona de la general de la Copa del Món Arnold Lunn CIT (circuit mundial per a esquiadors fora d’equips nacionals), que va marcar el temps més ràpid amb 1:38/07.

GALERIA DE FOTOS. LES MILLORS IMATGES DEL TROFEU SPAINSNOW FIS A SIERRA NEVADA

Per part seva, Mirentxu Miquel (CAEI-FCEH) va aconseguir la segona posició amb un temps d’1:38.28, mentre que la jove Celia Casasus (FORMI-FADI Aragó) va ser tercera amb un temps d’1:38.60. En categoria masculina, el membre de la RFEDI Aingeru Garay (LVERV-NKEF) es va imposar a tots els seus rivals, inclòs el mateix Quim Salarich, amb un temps d’1:28.68, fet que es va traduir en el millor resultat de la temporada.

Així va aconseguir marcar 23 punts FIS, la puntuació més baixa que es pot aconseguir en una competició FIS, fora dels campionats nacionals, circuits continentals i mundials. La segona posició va ser per al campió d’Espanya 21-22 Quim Salarich (LMCE-FCEH), amb 1:29.20, mentre que l’andorrà Xavier Cornella va ser tercer en finalitzar les dues mànegues de SL en un temps total d’1:29.80.