Aquest cap de setmana la Copa del Món d’Esquí Alpí arriba a l’estació francesa de Val d’Isere (França), i ho fa sense la presència del gran referent dels darrers anys, el austríac Marcel Hirscher, que va decidir retirar-se de la competició el passat mes de setembre. Tot i que no competirà, val la pena recordar que a Val d’Isere Hirscher va començar a escriure la seva llegenda, ja que va ser justament a les seves pistes i fa deu anys quan Marcel va guanyar la primera de les 67 victòries a la Copa del Món que va arribar a assolir. Va ser al 2009, en un gegant que passarà a la història.

Quatre anys després guanyaria els seus dos primers Globus de Vidre, el Gran, el de la general de la Copa del Món, i el de la disciplina del gegant. Després, ja no hi hauria ningú capaç de superar-lo.

Hirscher va arribar a conquerir vuit Grans Globus de Vidre d ela general de la Copa del Món, i sis del gegant i sis més de l’slàlom, abans de decidir descalçar-se de forma definitiva els esquís amb només 30 anys.