Del 9 a el 14 de febrer es disputen a Vuokatti (Finlàndia) els Mundials Junior FIS de Fons amb la presència dels catalans Maria Iglesias (FCEH-ANEC), Jaume Pueyo (FCEH-CEFUC) i Miquel Auladell (FCEH-PEC).

Els Mundials Junior FIS d’Fons arriben a Vuokatti (Finlàndia) del 9 a l’14 de febrer. Aquesta competició internacional està formada per 7 esdeveniments diferents: 1,4 km i 1,6 km clàssic; 5, 10 i 15 km lliure; 15 i 30 km clàssica MST i relleus 4×3 i 4×5. Els Mundials Junior compten amb la presència de 3 esportistes espanyols integrants de l’equip RFEDI de fons de l’actual temporada 2020-21: Jaume Pueyo, Maria Iglesias i Miquel Auladell.

Segons l’entrenador de l’equip de Fons RFEDI, Franco Puntel, arriben a la competició amb objectius molt diferents però tots 3 amb moltes ganes. Segons Puntel en el cas de Jaume Pueyo i Maria Iglesias, “es tracta d’intentar consolidar el top 30 per entrar a les bateries i d’aquí intentar escalar les màximes posicions possibles”. Segons el responsable de Desenvolupament Esportiu, Juli Sala, en el cas de Miquel Auladell -que debuta a la competició- “ve a competir i mesurar-se amb els millors del món de la seva categoria, el seu objectiu és ser el més competitiu possible”.

El 9 de febrer els joves Jaume Pueyo i Miquel Auladell competiran en la prova d’esprint, el dia 11 de febrer ho faran en la distància de 10 km en estil lliure i competiran en llarga distància el dia 14 amb un recorregut de 30 km. Maria Esglésies ho farà en la prova de 5 km patinador.

PERFIL DELS ESPORTISTES AL DETALL

-Jaume Pueyo (Federació Catalana), de 19 anys, i del club CEFUC, es va incorporar la temporada 18/19 a la RFEDI. L’esquiador de fons català va acabar el 2020 amb dos grans triomfs en dos esprints de 1,5 quilòmetres en Ulrichen (SUI) i una victòria en el Sprint de l’OPA Alpen Cup júnior de Goms (Suïssa). Va començar aquest 2021 amb una 2ª plaça en els Junior de Sedrun (SUI) i una 4ª posició en el Sprint de Nove Mestro (CZE).

-Maria Iglesias, de 19 anys, i del club ANEC, es va incorporar la temporada 18/19 a la RFEDI. Aquest any la catalana ve trepitjant fort després de les primeres posicions obtingudes en el Sprint de 1,3 km a Ulrichen, Goms (SUI) i Seefeld (AUT) i posteriorment dos Top 5; en els 5 km de Seefeld (AUT) i Saalfelden (AUT)

-Miquel Auladell del club PEC debutarà als seus 18 anys en el mundial júnior FIS de Fons per primera vegada, una fita que aconsegueix arrencar l’any amb bon peu, aconseguint dos podis en l’esprint i els 10 km en el Trofeu Espai Nordico Linza els passats 9 i 10 de gener. Auladell va acabar el 2020 amb una 13ava posició en els Junior dels 10 quilòmetres de Seefeld (AUT)

Els mundials de Fons FIS Junior es podran gaudir a en directe per streaming 5G des del web de la FIS mitjançant aquest enllaç