Thib Magnin ha tingut una gran paciència en la recuperació del genoll i el diumenge 9 de gener s’ha endut el premi a la seva intel·ligència amb la 10a plaça a l’slopestyle disputat a Mammoth Mountain aconseguint una puntuació de 80.75.

L’esportista de freeski es va sotmetre a una operació a finals de la temporada passada i la prova californiana ha estat la seva tornada a l’alta competició on ha aconseguit el seu segon millor resultat a la Copa del Món. Dia assolellat i temperatura ideal a l’slopestyle disputat a l’estació de Mammoth Mountain, a Califòrnia, on l’esportista de la RFEDI va demostrar una actitud positiva després de tornar a la competició absolutament recuperat de la seva lesió de genoll i amb ganes de demostrar que està al màxim nivell.

Era la sisena parada de la Copa del Món de freeski i el segon slopestyle, però Thib va ​​semblar en tot moment molt còmode tot i haver-se perdut l’inici de temporada. El seu company d’equip RFEDI, Javi Lliso, va ser el 14 a la seva màniga classificatòria marcant 75,33 punts la qual cosa no li va valer per estar en finals i va acabar al lloc 26. Magnin va fer una primera ronda finalista intel·ligent veient que el slopestyle era selectiu i s’estaven anant molts contendents a terra.

L’esquiador de Movement no va arriscar gaire però tampoc es va relaxar amb el que la seva primera ronda va ser neta marcant els 80.75 punts. A la segona ronda i amb l’ambient caldejat amb molts riders amb ganes de treure’s l’espina d’una primera mana mediocre, el nivell va pujar exigint a l’espanyol prendre més riscos i va cometre un petit error en un rail que el va penalitzar només 31.75. El vencedor va ser el nord-americà Alexander Hall que va protagonitzar dues grans rondes amb la millor puntuació a 95.50. Magnin molt content després del resultat va comentar “no tinc paraules per expressar la joia que suposa aquest resultat després de 9 mesos sense esquiar i després d’una dura recuperació. Això és un somni, vaig al màxim per als Jocs i el genoll està molt bé… aquesta competició me la prenia com un entrenament i ficar-se en finals és un regal”.

L’entrenador de Thib, Josep Gil, va qualificar la tornada a l’arena de l’esportista com a “espectacular ja que la seva pretemporada sobre esquís va començar al novembre la qual cosa demostra la bona recuperació i la seva feina lluitant per tornar al màxim. Han estat mesos difícils per a Thib però amb aquest resultat queda clar fins on vol arribar”.

El tècnic ha matisat que “a Mammoth no ha esquiat al 100%, ha buscat planxar les seves rondes i polir els detalls que ha de tenir ja perfectes per als Jocs”.

El director esportiu de RFEDI, Olmo Hernán, va considerar que “la readaptació de l’esportista ha estat òptima, l’equip mèdic ha mostrat la seva gran capacitat i Thibault és un super professional i s’ho ha pres molt seriosament. Talent i treball rigorós porten aquestes alegries. És un gran resultat a un mes dels Jocs”.

De 21 anys, Magnin ha participat als mundials de Park City el 2019 i als d’Aspen, tots dos EUA, el 2021 on va aconseguir el 9è lloc al Big Air. El seu millor resultat a la Copa del Món va ser la 9a plaça al Big Air de Destne, República Txeca, al febrer de 2020