Fins a 13 representants espanyols i set medalles per a la selecció en els Mundials de Màsters d’esquí alpí disputats de el 3 a el 6 de març a Cortina d’Ampezzo. Els World Criterium Masters (WCM) estan oberts als esportistes de categoria màster, és a dir, aquells d’edat igual o superior als 30 anys.

Per part espanyola els WCM han comptat amb la participació de 13 representants amb llicència màster d’esquí alpí per la RFEDI de diferents rangs d’edat des dels 31 fins als 58 anys. Ressaltar la gran implicació de l’SCI18, club italià organitzador, que en sis dies ha preparat dos entrenaments de SG, un SL, un GS i les corresponents competicions de cada especialitat i categoria, les quals han comptat amb més de 250 participants per dia .

Una organització impecable que ha mantingut les pistes en perfecte estat per a cada competició i ha gestionat de forma eficient les mesures anti COVID-19. De fet, des de l’organització s’ha felicitat a la delegació espanyola, amb Cristóbal Calzado com a cap d’equip, per la bona coordinació i pel seguiment de protocols sanitaris en tot moment.

+ LES MILLORS FOTOS DEL FIS WORLD CRITERIUM MASTERS A CORTINA

Pel que fa a resultats, Alícia Riart CAEI-FCEH (categoria C2) s‘ha endut tres medalles de plata en totes les modalitats disputades, supergegant (SG), eslàlom (SL) i eslàlom gegant (GS). Destacar també les actuacions de l’asturiana Rocío Carbajal CTRO-FDIPA (categoria C3), que ha aconseguit un segon lloc en SL i dos tercers llocs en SG i GS.

Com a representants espanyols masculins, Javier Alonso CEVA-FCEH (categoria A1) ha aconseguit la medalla de plata en SL i un treballat quart lloc en SG, i Cristóbal Calzado ha aconseguit un quart lloc en la modalitat de SL.

Aquests resultats ens deixen amb 5 medalles després de les 3 competicions. Els WCM han servit per confirmar el bon nivell i l’entusiasme dels esquiadors espanyols més veterans. Altres resultats destacats són el 5è lloc de Marta Manzano FORMIGAL-FADI (categoria C3) en el SG i el 7º lloc en SL, i el 7è lloc també a SL de Jordi Roset CAEI-FCEH.

Tots els integrants de el grup espanyol que han disputat aquests WCM són: Cristina Caba (FCEH), Alicia Riart (FCEH), Roció Carbajal (F. Ast), Marta Manzano (F. Mad), Javier Alonso (FCEH), Gonzalo Trías de Bes (FCEH), Jordi Roset (FCEH), Cristóbal Calzado (FCEH), Miguel Carrasco (F Mad), José Luis Agullo (F Mad), Carlos Borchers (F Vasca), Jesús Apraiz (F Vasca) i Miguel Odriozola (F Vasca).

Resultats detallats en aquest enllaç