Del 23 de febrer fins al 2 de març de 2024 se celebraran a la localitat estonia d’Otepää els Campionats del Món Júnior/Youth de Biathlon amb la participació de 7 esportistes espanyols.

Els Campionats del Món Júnior/Youth de Biathlon se celebraran a la localitat estònia d’Otepää entre el 23 de febrer i el 2 de març amb la participació de 7 esportistes espanyols.

Tots els nostres representants (3 corredores i 4 corredors), que ja són al país bàltic, han estat aportats per la Federació Aragonesa d’Esports d’Hivern (FADI) i el Club Mayencos de Jaca, ja que l’únic estadi per a aquesta pràctica esportiva al nostre país es troba a l’estació de Candanchú a l’SPAINSNOW Biathlon Stadium, un circuit igualment usat a l’estiu gràcies a l’asfaltat inaugurat a la tardor de 2022.

Els objectius per a aquesta primera experiència és posar de manifest la feina que s’està duent a terme durant els darrers anys i volem valorar l’evolució aquí dels nostres esportistes

La convocatòria per a aquests Campionats del Món s’han inclòs dins del projecte de desenvolupament de la modalitat de Biathlon de la Reial Federació Espanyola d’Esports d’Hivern, dins del Pla Nacional de Tecnificació Esportiva per impulsar diferents disciplines. En aquest projecte, s’està treballant des de fa més de tres anys amb joves (Categoria Youth i Junior) amb el suport de la “International Biathlon Union” (IBU), i des de fa dos anys amb la federació Eslovena d’esquí (SloSki) dins del “Partnership Program”, activitats que consisteixen en convocatòries per a entrenaments, campus i competicions Internacionals. Aquestes accions estan sent coordinades i supervisades per Juli Sala i Carlos Lannes de la RFEDI.

Els esportistes seleccionats han pogut participar en diferents proves del calendari IBU Jr. Cup, OPA i “regional events” com a part de la seva preparació de cara a la cita més important de la temporada.

“Els objectius per a aquesta primera experiència és posar de manifest la feina que s’està duent a terme durant els darrers anys i volem valorar l’evolució aquí dels nostres esportistes”, comentava Lannes, responsable de Biathlon a la RFEDI.

ESPORTISTES CONVOCATS

Cristina Lanau YOU FADI ARA – MAIG

Angela Cajal YOU FADI ARA – MAIG

Ana Maria Filló YOU FADI ARA – MAIG

Miguel García YOU FADI ARA – MAIG

Fernando Pastor YOU FADI ARA – MAIG

Rodrigo Azabal YOU FADI ARA – MAIG

Hugo Escuder JUN FADI ARA – MAIG