El circuit de fons es va poder disputar en 3 de les 6 cites puntuables i es van disputar els Cts. Bascos FIS, els Cts. d’Espanya de Sprint i la 41a Marxa Beret de Llarga Distància, quedant sense celebrar els dos Cts. d’Aragó FIS previstos a Candanchú i la Fase Final i Cts. d’Espanya de clàssic, patinador i relleus en Orri causa de el tancament d’estacions pel Covid-19

La classificació general de la Copa d’Espanya de Fons de la temporada 2019-2020 per clubs ha donat com a vencedor al BELLVER de la Federació Catalana Esports d’Hivern (FCEH) amb un total de 1.789 punts. En segona posició una altra entitat de la Cerdanya, el SOPAR (FCEH) amb 1.335 punts. En tercera posició, amb 1.110 punts, va tancar el podi general al club de l’Altoaragón, Club Pirineista Mayencos (Federació Aragonesa Esports d’Hivern). Les proves d’aquesta Copa d’Espanya es disputen en les modalitats de distància (DIST) Sprint (SPR), Clàssic (CLAS) i estil lliure (FREE).

Pel que fa als premis individuals per categoria:

En categoria sènior, queden com a guanyadors el navarrès, Xabier Macías de l’UHRTE, pertanyent a la Federació Navarra d’Esports d’Hivern (FNDI) sumant 280 punts i per part femenina, la catalana Marta Cester, del club aranès CAEI (FCEH), després de vèncer en diferents proves i fer-se amb 400 punts.

Pel que fa a les categories U20, ambdues victòries són per a corredors de l‘IRRTZ (FNDI); en masculí es va endur la primera plaça el navarrès Lander Martín amb una puntuació final de 300 punts, i de el costat femení, va ser la seva companya Irati Quadrat amb una marca final de 360 ​​punts.

La victòria en U18, Bernat Sellés del BELLVER (FCEH) es va proclamar guanyador en masculí amb 320 punts. Al costat femení, la primera plaça de la general va ser per a l’aragonesa Clarisa Gimenez del Mayencos (FADI Aragó) amb 300 punts.

En categoria U16, la victòria masculina va ser per al català Roc Vilaró del BELLVER (FCEH) després de fer-se amb 300 punts. Per part femenina, se la va endur la basca Alaia Juaristi de l’UZTUR de la Federació Basca Esports d’Hivern (FVDI-NKEF) després de sumar 300 punts en el seu marcador particular.

Entre els corredors de U14, el més ràpid va ser un altre basc, Peio Añarbe, del MGSTZ (FVDI-NKEF) amb 300 punts aconseguits en total. Entre les corredores, va ser la catalana del BELLVER, Berta Guitart, qui va sortir vencedora amb els seus 280 punts.

Pel que fa als U12, altres dos corredors del BELLVER (FCEH) es van alçar amb la victòria; en categoria masculina, el català Jofre Puig, vencedor després d’aconseguir una marca final de 240 punts, mentre que en femení, va ser Joana Puig amb 300 punts aconseguits.

Entre els més petits, (U10), l’aragonès Lorien Barri del SSC (FADI Aragó) va aconseguir la primera plaça en masculí, mentre que la més ràpida de les corredores va ser Queralt Arimon, del SOPAR (FCEH).

Els vencedors de la primera categoria veterana (Màster 1), van ser Carlos Lannes del CMGC (FADI Aragó) amb una marca final de 260 punts i Waleska Siguenza del MGSTZ (FVDI-NKEF) amb 200 punts aconseguits.

Entre els corredors més veterans (Màster 2) aconsegueix la victòria el madrileny Fernando Pérez del CDEMN, Federació Madrilenya d’Esports d’Hivern (FMDI) amb 360 punts sumats.

Al costat femení, el premi va quedar desert per falta de participació.