L’esportista català de Spainsnow, Quim Salarich, s’ha tornat a imposar a tots els seus rivals i ha aconseguit la seva segona victòria consecutiva a Copa d’Europa a les finals del circuit continental disputades a l’estació noruega de Narvik. D’aquesta manera finalitza amb el bronze en aquesta competició europea de SL. El basc de Spainsnow, Juan del Campo, ha finalitzat de nou a la sisena posició definitiva en una molt bona segona mànega que li va permetre escalar llocs. Per la seva banda, Aingeru Garay, amb un dorsal molt alt, va acabar en un meritori 16è lloc.

Quim Salarich (FCEH-LMCE) està acabant la temporada de SL amb esquí alpí d’una forma sensacional. Després de la seva primera gran victòria a la Copa d’Europa de Levi (FIN) l’11 de març, aquesta jornada del 14 de març ha aconseguit la seva segona victòria consecutiva a l’estació de Narvik (NOR) a les finals que es disputen a Noruega i que us ha servit per acabar en la classificació de l’especialitat de SL a la tercera posició.

Ho ha fet després de brillar amb llum pròpia durant tota la competició en què sortia amb el primer dorsal, un fet que va aprofitar per marcar distància amb els seus rivals més immediats. En aquest sentit, el corredor de l’equip Rossignol va marcar a la primera mànega el millor registre en els dos primers sectors que li va servir per aconseguir un crono a meta de 47.06. Va ser tan bona la baixada del català que va deixar el segon classificat, el suís Sandro Simonet, a +0,56 i el líder de la classificació de SL de Copa d’Europa, Halvor Hilde Gunleiksrud (NOR) a +0,61.

Hem tornat a guanyar avui una altra vegada i això vol dir que estem en una bona dinàmica. Llàstima que s’acabi la temporada perquè ens estem sentint molt còmodes però això ens dóna molta confiança per a l’any que ve

A la segona mànega, Salarich va prosseguir amb el seu monòleg i amb Simonet i Gunleiksrud quedant fora per no acabar la seva baixada, l’esportista de Spainsnow va administrar a la perfecció la seva distància amb la resta de competidors i es va convertir per segona vegada consecutiva en vencedor d’una prova de Copa d´Europa de SL. El corredor format a la Molina va superar finalment Steven Amiez (FRA) per +0.61 i Hugo Desgrippes (FRA) per +0.68.

Després d’arribar a meta i amb una nova victòria a la Copa d’Europa, Salarich va manifestar que “hem tornat a guanyar avui una altra vegada i això vol dir que estem en una bona dinàmica. Llàstima que s’acabi la temporada perquè ens estem sentint molt còmodes però això ens dóna molta confiança per a l’any que ve. Hem fet dues mànigues molt sòlides i ens portem a casa aquest molt bon resultat.”

D’altra banda, i després de confirmar-se el tercer lloc en la classificació de l’especialitat de SL a Copa d’Europa, el català de Spainsnow ha destacat que “avui l’objectiu era guanyar perquè era l’únic que ens permetria situar-nos en tercera posició de la classificació de SL de Copa d’Europa i n’estic molt content. Sí que és veritat que aquest any no hem assistit a moltes Copes d’Europa en estar també a Copa del Món, això ens ha privat ser els guanyadors de la Copa d’Europa de SL. Tot i així, estic molt content de portar-nos aquest record i de tot el que hi ha darrere.”

Per la seva banda, Juan del Campo (NKEF-EURO), va sortir amb el 15è dorsal i es va col·locar a la primera mànega en 10a posició a +1.07 de Salarich. A la segona mànega, el basc de Spainsnow va seguir la seva particular escalada a la classificació i va acabar en la sisena posició definitiva a +1.56 del seu compatriota. Aquest sisè lloc suposa la mateixa posició en què va acabar el passat SL de Levi (FIN) l’11 de març i conclou al top10 de la classificació de l’especialitat de la Copa d’Europa.

Finalment, Aingeru Garay (NKEF-LVERD) va fer una gran competició ja que sortia amb el dorsal 44 ia la primera mànega va finalitzar al lloc 19 a +2.05 i en una molt bona posició per seguir progressant en aquesta cursa ja que hi havia molts corredors en un puny. I així va ser que a la segona mànega va continuar en aquesta dinàmica positiva i va acabar en la 16a posició definitiva a +2.31.

Amb aquesta victòria, Salarich conclou en el 3r lloc en la classificació de l’especialitat de Slalom de la Copa d’Europa amb un total de 370 punts a tan sols 27 punts del guanyador fet i fet del circuit, el noruec Halvor Hilde Gunleiksrud (397 punts ). Amb el seu sisè lloc, Juan del Campo va pujar fins a la 10a posició de la classificació de l’especialitat de la Copa d’Europa amb un total de 197 punts. Per la seva banda, Aingeru Garay va acabar el 54è amb 26 punts. A SL en els darrers 25 anys no hi havia hagut cap primera posició a Copa d’Europa ni podi al rànquing circuit de SL pel que Salarich ha fet novament uns resultats històrics.