L’esquiador de Spainsnow Quim Salarich va fer una baixada sòlida i sense errors en una pista molt difícil que va anar canviant de condició a mesura que avançaven els competidors. Juan del Campo (47º) i Aingeru Garay, que no va poder acabar la primera mànega, van lluitar les seves baixades en condicions de neu realment dures.

Quim Salarich (FCEH-LMCE) és especialista a Slalom (SL) i ho ha demostrat aquesta tarda a la Copa del Món de Garmisch-Partenkirchen, on ja va finalitzar l’any passat amb dos top ten, un 8è i una 7a posicions. A l’esdeveniment a l’estació alemanya aquest inici d’any 2023 l’esquiador català de Spainsnow ha acabat a la 24a posició. Quim va sortir amb el dorsal 26 i l’esportista de Rossignol va finalitzar la primera mànega en un temps de 56.69, a +3.85 segons del noruec Henrik Kristoffersen, intractable durant tota la prova i que, amb la sort del seu costat, va sortir amb el primer dorsal i una pista impecable al primer traçat.

A la segona mànega, Salarich va realitzar una baixada que li va significar la 12a posició de màniga, però la suma de temps el va portar finalment a la posició 24a sumant un temps total de 1:51.84

A la segona mànega, Salarich va realitzar una baixada que li va significar la 12a posició de màniga, però la suma de temps el va portar finalment a la posició 24a sumant un temps total de 1:51.84.

El guanyador va ser Henrik Kristoffersen (NOR) amb un temps total de 1:48.37 que va confirmar les bones sensacions de la primera mànega. Amb aquest resultat, Salarich suma els seus primers 7 punts de la temporada a Copa del Món i se situa a la 36a posició al circuit de SL.

L’exigent traçat de Garmisch de 600 metres de longitud va penalitzar en gran mesura els dorsals alts i va ser relativament complicat situar-se en una posició avantatjosa en finalitzar la primera mànega. Les altes temperatures d’aquests dies en una competició disputada a la pista de Gudiberg, que té la sortida a només 947 m sobre el nivell del mar, va afectar la qualitat de la neu. Concretament, a l’inici de la primera mànega es va registrar una temperatura de 6º, fet que va provocar la transformació de la neu i va perjudicar els esportistes a mesura que sortien. Tot i la feina dels serveis de pistes de l’estació alemanya, les condicions de neu es van deteriorar considerablement al llarg del pas d’esquiadors a les dues mànegues.

Per la seva banda, Juan del Campo (NKEF-EURO), va buscar baixar adaptant-se a les irregularitats del terreny i intentar finalitzar dins dels 30 primers per accedir a la segona mànega però, en tenir el dorsal 59 i amb la situació ja comentada del traçat , no va permetre al basc assolir el seu objectiu. Del Campo va acabar en la 47a posició a +1:46 segons del tall dels 30 millors.

L’esportista de Spainsnow, Aingeru Garay (NKEF-LVERD), amb el dorsal 71, va atacar des del principi per arribar a escalar posicions a la part mitjana de la classificació i va signar una molt bona primera part del traçat però va sortir acomiadat d’una banyera ja a la part baixa i no va finalitzar el traçat en la seva estrena, certament difícil, a la Copa del Món a l’especialitat de SL.

SKI WORLD CUP 2022/2023. -Juan Del Campo (Esp) Garmisch Partenkirchen (Ger) 4/1/2023. Jphoto Alessandro Trovati Pentaphoto

SKI WORLD CUP 2022/2023. -Juan Del Campo (Esp) Garmisch Partenkirchen (Ger) 4/1/2023. Jphoto Alessandro Trovati Pentaphoto