En 2018/2019 vam creure que Queralt Castellet havia fet la millor temporada de la seva història, però ¡ens equivoquem! L’or a la Copa del Món FIS de Calgary i les plates en els X Games d’Aspen i la Copa del Món FIS Laax Open no era res en comparació amb el que es va ficar a la butxaca la riderde la RFEDI – Spainsnow en la temporada següent.

Castellet va tornar a casa el passat març amb un palmarès històric que ens havia mantingut bocabadats durant tota la temporada: tres ors a la Copa del Món FIS Copper Mountain, Copa del Món FIS Laax Open i X Games Aspen, un bronze al Dew Tour, subcampiona del World Snowboard Tour i tercera en halfpipe del circuit Copa del Món FIS. Déu n’hi do! I per posar-li la guinda al pastís, un nou premi Maria José Rienda com a millor esportista de la temporada atorgat per la RFEDI fa dos mesos.

Queralt ha demostrat en les semifinals de la Copa del Món FIS Laax Open avui que segueix al capdamunt i en un perfecte estat de forma després de classificar-se per les finals

Després d’aquesta nova millor temporada de la seva vida i onze mesos sense competicions a causa de la coneguda situació que ens assota, la de Sabadell ha tornat, per fi, a delectar-nos amb la seva impressionant riding. Tres mesos de confinament, un estiu que va impedir viatjar a l’altre hemisferi i una pretemporada entre Suïssa i Àustria fent miracles per poder accedir a estacions obertes, Queralt ha demostrat en les semifinals de la Copa del Món FIS Laax Open avui que segueix al capdamunt i en un perfecte estat de forma després de classificar-se per les finals – a què només passen sis de les vint competidores – amb una gran ronda de 87,50 punts en què el més valorat pels jutges ha estat la dificultat dels trucs i la seva amplitud.

Estic superorgullosa perquè, amb tot el que influeixen el temps, els nervis, i tenint en compte que les classificatòries són la part més difícil de tota la competició, he aconseguit un tercer lloc

Després d’uns dies previs amb molt bones condicions, el matí de competició començava amb “una llum molt plana. El sol s’ha quedat darrere i el núvol fa que no puguis distingir el pipe de el cel, així que costa una mica”, comenta Castellet entre rialles.

Confessa: “La veritat és que estava molt nerviosa avui. He començat la competició tremolant de nervis, però els nervis són sempre una cosa bona. Si no els hagués significaria que no ho vull prou. Després d’acabar la primera ronda, encara que no hagi sortit exactament de la manera que l’havia preparat, he complert el meu objectiu de ficar-me entre les sis primeres per classificar-me per a les finals. Estic superorgullosa perquè, amb tot el que influeixen el temps, els nervis, i tenint en compte que les classificatòries són la part més difícil de tota la competició, he aconseguit un tercer lloc”.

Comenta emocionada. “Quan he acabat la primera ronda m’he tret un pes de sobre. Ja en la segona he volgut anar més a gaudir i intentarem tots els trucs més difícils. La meva intenció en aquesta ronda era arriscar una mica més per assegurar el primer lloc per si el mal temps obliga que es cancel·li la prova de dissabte, poder revalidar el meu títol, però he caigut en el 7 i no ha pogut ser”, conclou.

Dissabte a partir de les 17:45h, la gran final nocturna.