Dijous passat feia tret de sortida a Colorado la temporada olímpica de Queralt Castellet, que va arrasar en el seu debut amb una ronda líder de 94,33 punts i ens va deixar amb moltes ganes de més. Aquest passar dissabte partia com a favorita per emportar-se un metall a casa a la final i no ha defraudat. La maga de Sabadell ha fet la seva màgia i s’emporta el bronze a Copper Mountain.

Després de l’exigent classificatòria a dues mànigues que deixava fora de la final 26 noms entre els quals hi havia la forta rival xinesa Liu Jiayu, la final d’aquesta primera parada de la Copa del Món FIS de halfpipe ha discorregut amb vuit competidores que s’han disputat el podi a tres rondes que ens han mantingut en suspens fins a l’últim moment.

Amb 5 graus i un sol radiant, però amb unes condicions de halfpipe molt complexes, començava la competició en què a Queralt se li van resistir les dues primeres rondes, però a la tercera va la vençuda i amb un gran repertori de trucs (Switch BS540, Cab7, FS5, BS5, FS720) va compondre la seva ronda final que li ha catapultat fins al podi, portant-se el tercer metall per darrere de la xinesa Xuetong Cai, qui li va prendre el potencial or a la japonesa Sena Tomita a l’última ronda, acabat aquesta amb la platafinalment.

Estic molt contenta amb aquesta tercera plaça i és una molt bona manera de començar la temporada

Sens dubte els resultats d’aquesta prova són una gran notícia, no només perquè Castellet suma un nou metall al palmarès, sinó per la motivació que suposa un gran començament de temporada a tan sols dos mesos dels Jocs Olímpics de Beijing 2022.

“Estic molt contenta amb la meva tercera posició. Ha estat un dia difícil perquè el pipe estava força complicat i encara que volia fer una ronda més complicada, al final he hagut d’optar per assegurar i fer una ronda que em donés una bona posició”, comenta. “Estic molt contenta amb aquesta tercera plaça i és una molt bona manera de començar la temporada”, conclou.

CLASSIFICACIÓ

  1. Xuetong Cai (CHN)/ 80,50 punts
  2. Sena Tomita (JAP)/ 76,00 punts
  3. Queralt Castellet (ESP)/ 70,50 punts
  4. Elizabeth Hosking (CAN)/ 65,75 punts
  5. Mitsuki Ono (JAP)/ 56,25 punts
  6. Berenice Wicki (SUI)/ 54,25 punts
  7. Haruna Matsumoto (JAP)/ 45,00 punts
  8. Shaotong Wu (CHN)/ 22,00 punts