L’estació pallaresa va acollir, el 5 i 6 de març, dues jornades de neu i diversió amb la celebració d’una prova FIS de Snowboard SlopeStyle, el Campionat de Catalunya de l’especialitat i una prova Open, així com altres activitats i música. El cap de setmana vinent, torn per al freeski.

Qualsevol que, el passat 5 i 6 de març, visités l’estació lleidatana de Port Ainé, va poder gaudir d’acrobàcies de tota mena amb una taula de snowboard als peus, realitzades per riders ben joves i al compàs d’una música que feia oblidar, per moments, l’ambient gèlid que va acompanyar els assistents.

Ni el fred ni la boira van aconseguir deslluir el Betula Freestyle Festival, un esdeveniment de primera organitzat per l’Associació Esportiva Pallars (AEP) i la FCEH. Dissabte es va encendre la metxa amb dues proves de nivell com la FIS Betula i la RFEDI Betula. En la prova FIS, la catalana Andrea Seijas (CSFC) va endur-se la victòria, per davant de la francesa Alice Ricci i Nerea Fernández (FAE). En homes, Hugo Queralto va ser el millor, amb els francesos Mathis Authier i Isak Andre completant el podi.

En la prova RFEDI, Laia Gomariz i Anibal Ferrero van ser els vencedors.

Un matí de competició que es va complementar amb una tarda d’activitats al pavelló poliesportiu de Sort, on un nombrós grup de nens i nenes van poder divertir-se practicant i millorant habilitats bàsiques com els salts i l’equilibri.

Per la seva part, diumenge va tenir lloc el Campionat de Catalunya de SlopeStyle, altre cop a la neu de Port Ainé. Novament, Andrea Seijas (CSFC) en categoria absoluta es va proclamar vencedora de la prova, mentre que Laia Gomariz va fer el mateix en categoria Infantil, seguida d’Azahara Díaz (LMCE).

En categoria masculina, Marc Cornejo (CAEI) es va alçar amb el títol en categoria Absoluta, el mateix que Martxelo Urruzola (CAEI) en Infantil i Oriol Cervós (CSFC) en U15.

Respecte a l’Open Betula, alguns d’aquests riders van repetir presència al podi, com Andrea Seijas, que va vèncer en U17, així com Laia Gomariz en U15 i Azahara Díaz en U13, mentre que Carmen Arechaga (FFS) ho va fer en Absoluta.

En homes, el podi U17 va estar encapçalat per Marc Cornejo, seguit d’Unai Farré (CAEI) i Arnau Brusau (AEP). Martxelo Urruzola es va endur el triomf en U15, seguit de Maxence Belmudes (FFS) i Oriol Cervós. Teo Agustí (FFS) va ser el millor en U13, amb Evan Authier (FFS), segon, i Leon Brillet (FFS), tercer. La categoria U11 va estar dominada per Lluc Lorenzo (FFS), amb Felix Caba (AEP) segon i Bereket Cuevas (FFS), tercer. Finalment, en la categoria més petita, dels U9, Matías Gou va ser primer i Pau Kennedy (AEP), segon.

Dues jornades magnífiques on, més enllà del vessant més competitiu, també es va donar la possibilitat a nens i nenes ben joves de començar a executar els primers salts amb la taula, així com fer un primer descobriment de les particularitats d’un esport que, qui sap, potser practicaran els pròxims anys.

I això encara no s’ha acabat. El pròxim cap de setmana, 12 i 13 de març, Port Ainé repetirà el guió i tornarà a celebrar el mateix format d’esdeveniment, aquest cop amb el freeski com a protagonista.

 

Fotografies: Toni Grases – Photoset.es