La parella Adrián Díaz & Olivia Smart van encapçalar el repertori de victòries catalanes a Sant Sebastià, que van completar Aleix Gabara, Tòn Cónsul i Júlia Rodríguez. El júnior Arnau Joly es va penjar la plata.

Després de completar la seva millor temporada en el circuit ISU Gran Prix, on van acabar en 11ª posició amb puntuacions rècord, la parella formada per Adrián Díaz i Olivia Smart afrontaven el Campionat d’Espanya Absolut de Sant Sebastià com una prova de foc. I la valoració no va poder ser més positiva.

Com no podia ser d’altra manera, la parella del FC Barcelona va mantenir un vibrant i igualat duel amb Sara Hurtado & Kirill Jalyavin al Palacio de Hielo. En el programa curt, Díaz i Smart van brillar acompanyats de la música de Grease, que va permetre avançar-se amb 5 punts al capdavant de la general.

L’endemà, en el programa llarg, el patinador català i la seva companya van confirmar el títol amb una nova victòria, aquest cop amb un sol punt de diferència respecte Hurtado & Jalyavin. Així doncs, Díaz i Smart van arribar als 198.33 punts per 192.76 dels seus rivals.

També en parelles va triomfar el català Tòn Cónsul (FC Barcelona), que de la mà de Laura Barquero van mostrar-se molt compenetrats en el seu primer Campionat d’Espanya junts i van firmar una actuació de 151.35 punts, per 123.63 dels subcampions, Pedro Betegón & Dorota Broda.

En sènior individual, Aleix Gabara (FC Barcelona) va oferir dos programes nets, amb bons salts, que va rebre una valoració final de 203.27 punts, en el que és el seu primer any en la categoria sènior.

En categoria júnior, finalment Arnau Joly (FC Barcelona) no va poder lluitar pel títol i es va penjar la medalla de plata. Una caiguda al programa curt va impedir que pogués donar caça al campió, Pablo García, que es va enfilar als 159.67 punts, mentre que Joly en va sumar 154.04.

En categoria femenina, la júnior catalana Marta Joly (FC Barcelona) va ser la millor de les nostres representants en la 8º posició, just per davant de la també catalana Anna Bertran (Club Patinatge Artístic Puigcerdà).

Per últim, Júlia Rodríguez (FC Barcelona) va ser la millor patinadora d’una categoria molt disputada com l’Advanced Novice, on va penjar-se la medalla d’or amb 94.95 punts. La jove patinadora va mostrar un alt nivell els dos dies, especialment amb un programa llarg meravellós.

“Estem molt contents amb els resultats obtinguts, amb medalles en cinc de les sis categories on teníem representació. Resultats que ens aporten confiança però que sabem que poden millorar, així que cal seguir treballant fort”, analitza el cap de comitè de patinatge artístic de la FCEH, Marc Gironella.

Així doncs, la pròxima cita de pes serà el Campionat d’Europa, que tindrà lloc a Graz (Àustria) del 20 al 26 de gener, on dues de les quatre parelles que hi competiran tindran representació catalana: Tòn Cónsul & Laura Barquero i Adrián Díaz & Olivia Smart.

Informa: FCEH