A la llum de la contínua propagació del nou Coronavirus, el Consell de la FIS ha celebrat avui una reunió telefònica d’emergència per discutir la Copa del Mónde FIS durant les tres setmanes finals amb un focus específic en les finals de la Copa del Món Alpí Audi FIS de Cortina (ITA). La salut i el benestar dels atletes i de la resta de participants, així com el públic en general, estan al capdavant i la prioritat de la FIS.

Després d’una llarga discussió, el Consell va acordar la sol·licitud de la Federació Italiana d’Esports d’Hivern (FISI) sobre l’assessorament del Govern regional italià i de les autoritats sanitàries del Vèneto, per esperar fins al divendres 6 de març per prendre una decisió final sobre la posada en escena de la. Final de la Copa del Món Alpí de la FIS a Cortina. Aquesta és també la data especificada per les autoritats per a la seva propera actualització general pel que fa a l’estat de les mesures de control que s’han dut a terme per evitar la propagació del nou Coronavirus i les mesures que s’implementin.

Per a la resta de competicions de la Copa Mundial de la FIS, la FIS mantindrà els principis existents que s’estan aplicant, que són complir plenament les instruccions i decisions dels governs nacionals i regionals i de les seves autoritats sanitàries.

A més, la FIS continua en constant contacte amb les associacions nacionals d’esquí i els comitès organitzadors per proporcionar suport, incloent informació sobre les mesures preses per altres organitzadors.

Si calen canvis als calendaris de competició actuals com a conseqüència de les mesures imposades pels governs nacionals i regionals, s’anunciaran a mesura que es prenguin les decisions.