La rider catalana Núria Castán aconsegueix la seva primera victòria al FWT Challenger 2023 i té més a prop la tornada a l’elit mundial del Freeride

Núria Castán, rider de l’equip internacional de Head Snowboards, ha aconseguit la seva primera victòria a la segona final del FWT Challenger que s’ha disputat aquest dijous a Fieberbrunn, Àustria, i està a un sol pas de classificar-se per al Freeride World Tour 2024.

La competició es va poder fer sense cap contratemps. La categoria de Snowboard Woman va ser l’última a competir i la Núria, amb el bib 53, va completar una línia molt tècnica i fluida amb sis salts amb grab que li va atorgar 79 punts i la va col·locar en primera posició, a 7 punts de la segona classificada. Amb aquesta victòria, la rider espanyola puja fins a la segona posició del rànquing general del FWT Challenger amb un total de 3.500 punts, mancant l’última competició per disputar que compon aquestes finals.

Estic molt contenta amb el resultat i la meva posició al rànquing general

“Estic molt contenta amb el resultat i la meva posició al rànquing general. Vaig escollir una línia molt tècnica i en la primera secció del descens vaig poder fer el que tenia planificat i fins i tot més. Consistia a baixar per una canal molt tècnica i estreta de la cara de la muntanya Wildseeloder, on, al tenir un pendent molt pronunciat, la neu també anava lliscant amb mi i això desestabilitza moltíssim. Finalment, el vaig poder controlar molt bé amb els girs i vaig poder sortir de la canal amb un salt que, encara sense tenir-lo planificat, vaig veure factible gràcies a la velocitat amb què estava fent el descens. En sortir d’aquesta primera secció, vaig voler anar a la segona que era un windlip, una altra zona molt tècnica i exposada, però anava massa ràpid i vaig haver d’optar pel plà B que era seguir la mateixa línia de descens i on vaig trobar molt bona neu. Ho vaig improvisar una mica, però em va permetre fer tres salts amb grab que em va permetre, en total, una puntuació amb la que estic molt contenta.” comenta Castán sobre la seva baixada. “Encara queda la tercera competició on intentaré col·locar-me primera al rànquing i així aconseguir una plaça per al Freeride World Tour.” afegeix la Núria sobre com pretén acabar la temporada.

La tercera final del FWT challenger està pendent de ser confirmada, però tot apunta que se celebrarà les setmanes vinents.