Núria Castán Barón, rider de l’equip internacional de Head Snowboard, competirà en la primera prova del Freeride World Tour (FWT) que se celebra a Ordino Arcalís, Andorra, demà dia 19 de febrer. La competició començarà a les 9: 45h del matí i es podrà seguir en directe per la web del Freeride World Tour i en les seves xarxes socials, com al canal de  Youtube. L’objectiu de Castán és començar amb força a casa i mantenir-se entre les quatre primeres del món. Primer competiran els de la modalitat d’esquí, tant masculí com femení i després es disputarà la prova de snowboard femení on la Núria sortirà en la quarta posició.

Després del seu debut al FWT l’any passat, on es va assegurar una plaça per a aquest any quedant la quarta millor del món en la modalitat, la Núria s’ha estat preparant a Innsbruck per a aquesta nova temporada. Núria Castán es mostra optimista per a poder fer un bon descens complet i demostrar tot el seu potencial en una muntanya que es coneix molt bé. L’objectiu que persegueix la rider catalana en les pròximes competicions és quedar entre les quatre primeres per mantenir la categoria de cara a la temporada 2022 i fins i tot millorar els seus resultats de l’any passat.

Ordino Arcalís és la primera prova de las tres confirmades que se celebraran aquesta temporada en el FWT 2021. L’organització del Freeride World Tour fa mesos que treballa al Tour d’aquest any perquè pugui realitzar-se tenint en compte les limitacions de la situació actual. En general, el circuit compta amb 5 competicions en diferents localitzacions del món, però a causa de la pandèmia el circuit ha sofert algunes modificacions com les cancel·lacions de les competicions del Japó i el Canadà. Les competicions es traslladaran a Europa per facilitar així la consecució de les mateixes sempre tenint en compte les restriccions pertinents de cada país. De moment, a més d’Andorra, estan confirmades les competicions de Fieberbrunn, Àustria, que està previst que se celebri del 6 al 12 de març, i del 20 al 28 de març al Xtreme Verbier, Suïssa. En aquesta última tindrà lloc la final.

La Núria Castán comença el circuit entrant a formar part de l’equip de Picture Organic Clothing, una marca amb la qual s’identifica i amb la qual comparteix la missió de preservar el medi ambient i salvar els hiverns. De fet, durant el circuit participa també en un projecte amb l’ONG Protect Our Winters on anirà a totes les competicions del FWT en transport públic per incentivar i promoure el fet de buscar alternatives en els viatges que permetin reduir la petjada de carboni.

Trajectòria

Núria Castán va arribar al Freeride World Qualifier el 2016 provenint de la categoria Júnior (Freeride Júnior Tour) on va aconseguir 7 podis en tres temporades, inclosos un subcampionat del món (2014, Big Sky a USA) i una tercera posició en un altre World Championship (2013, Snowbird a USA).

Un any més tard, el 2017, va aconseguir la 7a posició en el FWQ i el 2018 ja va pujar al podi acabant en 3a posició. En la temporada 2019, va aconseguir arribar a la 2a posició final, mantenint les opcions de classificar-se per al Freeride World Tour fins a l’última prova de 4 estrelles del circuit de FWQ que no es va disputar per condicions meteorològiques severes. L’inici de la temporada 2019/2020 a Nova Zelanda va ser excel·lent liderant el rànquing amb autoritat guanyant les tres competicions del FWQ 2020 disputades: Remarkables de 4*, Mount Olympus de 2* i Remarkables de 2*.

Gràcies a lideratge de Castán en el FWQ, l’organització li va concedir una wildcard per competir en el Freeride World Tour 2020, on va aconseguir una merescuda segona posició a la competició d’Andorra, pase a la final de Verbier després de la seva actuació a Àustria, que no va poder celebrar-se per la situació de pandèmia, i es va assegurar una plaça per al Freeride World Tour d’aquest any 2021 quedant la quarta millor snowboarder del món en la seva modalitat.