Victòria per als esquiadors Mirentxu Miquel i Alex Puente als Campionats d’Espanya Audi Absoluts d’esquí alpí a l’especialitat de gegant disputats a Espot el dilluns 4 d’abril, reemplaçant el campionat que s’havia de disputar a l’estació granadina de Sierra Nevada el passat dimecres 30 de març i que es va ajornar per meteorologia adversa. La Copa Espanya Audi CIT d’aquesta temporada ha acabat amb aquesta competició donant com a guanyadors del circuit a nivell de club La Molina Club d’Esports amb 1.794 punts, segon May Luengo Esquí Club amb 1.575 punts i tercer el Club Aranés d’Esports d ‘Iuèrn amb 1.573 punts.

Gràcies a la gestió ràpida i eficaç de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH) juntament amb l’estació d’esquí d’Espot propietat de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i la Reial Federació Espanyola Esports d’Hivern (RFEDI) s’han recuperat aquests campionats d’Espanya de gegant que s’havien de disputar a Sierra Nevada dimecres 30 de març passat.

A Espot, Alex Puente i Mirentxu Miquel tots dos del CAEI i de la FCEH s’han proclamat Campions d’Espanya Absoluts de la disciplina de Gegant. El podi femení ha estat protagonitzat per tres catalanes, Mirentxu Miquel (CAEI-FCEH) s’ha proclamat campiona d’Espanya de gegant per segon any consecutiu, 2021 i 2022, ambdues vegades a Espot, marcant el temps més ràpid amb 2:02.56 . Subcampiona ha estat l’olímpica, Núria Pau, actual membre de l’equip femení FAST i de LMCE-FCEH, que ha marcat 2.03.13 quedant a +0.57 de Mirentxu Miquel fins i tot després de guanyar la segona mànega. Mentres que Lisa Vallcorba companya d’equip de Pau en equip femení FAST (CEVA-FCEH) s’ha penjat el bronze amb un temps de 2:03.37.

En categoria masculina, el campió ha estat Alex Puente membre de RFEDI (CAEI-FCEH), en aconseguir el temps més ràpid de tots amb una marca final de 1:57.33. La plata ha estat per al seu company d’equip Albert Ortega Fornesa (LMCE-FCEH), amb 1.57.58, mentre que el bronze del campionat d’Espanya ha estat per al jove Tomás Barata (CEVA-FCEH) membre de l’equip U21 de la RFEDI amb un temps de 1:58.67. Amb els Campionats d´Espanya Absoluts de gegant es tancava la Copa d´Espanya Audi CIT-FIS, en dones Anna Borras (MLEC-FCEH) s’ha proclamat campiona del circuit per 4t any consecutiu amb 797 punts, Luna Espín (WCAMP-FADI) , ha finalitzat segona amb 510 punts després de fer una temporada consistent, i Mirentxu Miquel (CAEI-FCEH), acaba tercera amb un total de 500 punts proclamar-se campiona d’Espanya de Gegant i ser tercera a l’Eslàlom del Campionat d’Espanya el passat dilluns 28 de març.

En homes, Guillermo Meire (CEVA-FCEH) es fa amb la victòria amb la suma total de 610 punts Jordi Beascochea (LLIVI-FCEH) és segon amb 532 punts i en tercera posició ha finalitzat Nil Santiveri (LMCE-FCEH) amb 304 punts.

A la classificació per Clubs ha estat molt atapeïda i amb molt moviment tota la temporada 21-22, i finalment La Molina Club d’Esports (LMCE-FCEH) ha acabat com a líder amb, 1794 punts, el May Luengo Esquí Club (MLEC-FCEH) segon amb 1575 punts, amb Anna Borres al top de la classificació de dones. I el Club Aranés Esports d’Iuèrn (CAEI-FCEH), passa a ser tercer després de sumar bons punts en aquests Campionats d´Espanya i fase final de la Copa Espanya Audi CIT amb 1573 punts