Els complexos d’esquí del Pirineu de Lleida afronten la nova temporada amb una millora de les instal·lacions i dels serveis, després d’haver invertit en obres relacionades amb el manteniment de les infraestructures i la renovació d’equipaments.

Principals novetats dels centres hivernals

Baqueira Beret presenta diverses novetats destinades a millorar l’experiència dels esquiadors. Entre les principals millores per a la temporada 2019-2020 destaca la nova pista Eth Coret, amb la qual l’estació arribarà als 167 km, l’àmplia renovació en restauració, la millora de la innivació, el forfet amb avantatges BaqueiraPASS i una nova app.

Aquest hivern, esquiadors i snowboarders gaudiran de més quilòmetres, ja que Baqueira Beret compta amb una nova pista vermella: Eth Coret. Té la seva sortida des de la inferior del telecadira Baciver i arriba fins a Orri. Amb una longitud de 1.496 m, permet una còmoda connexió de la zona de Baciver amb Orri i unes vistes espectaculars a Cara Nord de Baqueira.

+ (Coneix les novetats de les estacions d’esquí de Ferrocarrils de la Generalitat per aquesta temporada)

Paral·lelament, aquest estiu s’han millorat algunes zones de l’estació. Així, s’han remodelat les pistes Peülla, Pleta del Duc, Cap a Baqueira i Debutants aprofitant la col·locació del sistema de producció de neu, i s’han finalitzat les pistes a la zona de Baciver i la millores a l’Snowpark situat a Beret. Amb un total de 112 pistes abalisades i 3 itineraris fora-pista, la longitud total serà de 162 km de pistes abalisades i 5 km d’itineraris. En total seran 167 km esquiables distribuïts en una àrea de 2.273 ha.

Baqueira Beret ha ampliat la zona de producció de neu a la Bonaigua, concretament a les pistes Debutants, Cap a Baqueira, en l’accés als telecadires Tuc de la Llança, pistes Pleta del Duc i Peülla. Aquesta millora es tradueix en un total de 50 nous innivadors que garantiran la neu en zones clau d’aquest sector. La suma total de productors de neu és actualment de 710, amb capacitat per a innivar la meitat de les pistes de l’estació.

El BaqueiraPASS és el nou suport del forfet de Baqueira Beret que ofereix a l’esquiador més comoditat adaptant-se a les seves necessitats. Es tracta d’una targeta personal que li proporciona al titular un àrea privada on podrà fer diverses gestions com consultar i actualitzar les seves dades, consultar les seves factures, etc., a més de recarregar el seu BaqueiraPASS o el de familiars i amics per a tota la temporada o per dies a preus reduïts i sense haver de passar per taquilles.

Quant a la restauració, Baqueira Beret ha portat a terme millores en alguns dels locals gastronòmics de l’estació, com per exemple l’ampliació del Moët Winter Lounge i la total remodelació de la Cafeteria 2.200, que s’ha construït en forma circular amb tots els serveis actualitzats i una millor orientació de la gran terrassa, que oferirà unes espectaculars vistes.
Al Baqueira Bar 1500 també s’han dut a terme canvis importants amb una nova ubicació de la barra i zona de bar, molt més àmplia que l’anterior, i la millora de la zona de la terrassa on es realitzen concerts i actuacions de DJ. Finalment, destaca la reforma integral d’una de les tres ales (50 habitacions en total) de l’Hotel Montarto.

S’ha creat una nova app (disponible per a Android i iOS) amb més funcionalitats, entre elles la geolocalització, un nou pla de pistes 3D i la possibilitat de reservar a les cafeteries de l’estació. També s’ha actualitzat el Part de Pistes diari, per augmentar la facilitat d’interpretació.

Boí Taüll té 45 quilòmetres esquiables (repartits en 43 pistes i 2 itineraris), una pista exclusiva de trineus i un snowpark amb cinc zones de diferents nivells. Un any més s’ha invertit en la millora i l’adequació dels equipaments de l’estació (remuntadors, maquinària de pistes, vehicles de neu i neu artificial).

Cal recordar que l’estació passarà a formar part del Grup Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). D’aquesta manera, queda garantida l’obertura de l’estació, pistes i remuntadors per a la temporada 2019-2020.