El president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Ricard Font, conjuntament amb els directors de les cinc estacions d’FGC, han presentat el 7 de novembre les principals novetats de la temporada 2019-2020. A l’acte també hi eren: el director general d’FGC, Pere Calvet; el secretari general de l’Esport i de l’Activitat Física, Gerard Figueras; el president de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern, Oscar Cruz; el president de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, Jordi Merino; i el president de la Mancomunitat de Municipis per la promoció de l’Esquí Nòrdic, Jordi Fàbrega.

Aquest hivern, La Molina, Vallter 2000, Vall de Núria, Espot i Port Ainé continuaran treballant per a la conservació i manteniment de l’entorn, seguint una gestió sostenible que garanteixi la preservació i conservació del medi ambient. Des de fa temps, totes les accions que es duen a terme des d’FGC segueixen criteris que potencien la lluita contra el canvi climàtic i la millora de la qualitat de l’aire.

Valors com la natura, l’esport, la família, el relax, la biodiversitat, el paisatge, el territori, la gastronomia, la cultura i la salut continuaran sent els eixos d’una gestió que vol reforçar el seu compromís amb el territori.

Aquesta aposta pel territori, la cultura, la gastronomia, l’esport i la naturalesa del Pirineu català, té com a objectiu desestacionalitzar l’activitat de totes les estacions i mantenir les propostes lúdiques i esportives al seu entorn. Aquest hivern, FGC invitarà els usuaris a delectar-se tastant productes de quilòmetre 0 en un restaurant històric, dormir en un hotel amb encant rodejat d’arbres centenaris, deixar-se endur en una excursió pels pics més alts de la comarca i descobrir la cultura, història i tradició dels pobles d’alta muntanya. Per tant, s’aplicarà la fórmula 360º-365 dies: una àmplia oferta més enllà de la neu que promocioni el conjunt del territori, pensat tant per a l’estiu com per a l’hivern, durant tot l’any.

Aquest hivern arribarà carregat de bones experiències a l’alta muntanya, on els visitants podran viure una temporada diferent en plena natura, on practicar esport a l’aire lliure, ja sigui esquiant, fent snowboard o, fins i tot, passejant a peu o amb raquetes. De fet, FGC promourà l’activitat més enllà dels seus destins turístics, amb la finalitat de descobrir i donar a conèixer la gran riquesa que s’amaga dins els espais de gran valor natural del territori català. D’aquesta manera, les estacions es converteixen en la porta d’accés a aquests espais naturals i contribueixen al seu coneixement, així com al de la cultura i els paisatges que formen part de les comarques a l’alta muntanya com, per exemple, el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, el Parc Natural de l’Alt Pirineu, el Parc Natural del Cadí-Moixeró i el Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser.

Finalment, tal com es va avançar la temporada anterior, FGC fa un pas endavant per dur a terme una transformació digital completa de les instal·lacions i dels processos de captació i fidelització de clients. Concretament, s’està treballant en la instal·lació a totes les estacions del sistema d’accés i venda automàtic amb el forfet amb xip (mans lliures). Això permetrà evitar cues, dimensionar els serveis, adaptar l’oferta en funció de l’ús i treballar conceptes que fomentin la demanda. D’altra banda, aquest sistema garanteix connectar més i millor amb el públic objectiu, sobretot de futur, com és el públic més jove.