Acció i freeride non-stop per als Pirineus aquesta setmana, amb la confirmació de la segona prova del FWT 2022 per al diumenge a Ordino Arcalís, Andorra. Després de la competició amb rècord inclòs de Baqueira Beret, la primera classificació de l’any ja és una realitat i la carrera pel títol ha començat.

La segona prova del FWT22 es disputarà aquest diumenge, 30 de gener, a Ordino Arcalís, Andorra.  No us perdeu ni un moment d’acció!

Seguiu-lo en directe a www.freerideworldtour.com. En els següents fusos horaris:

10:30 AM CET (Ginebra)

2:30 AM MST (Calgary)

6:30 PM JST (Tòquio)

10:30 PM NZDT (Auckland)

Ordre de sortida: 
1.Esquí Masculí
2.Esquí Femení
3.Snowboard Masculí
4.Snowboard Femení

Muntanya:
Pic de les Planes – 2650m

Gràcies a la varietat de terrenys atractius per al freeride i a una escena local entregada, Ordino Arcalís i els Pirineus formen part del Freeride World Tour des del 2015.

L’esquiador local Joan Aracil s’unirà als millors freeriders del món amb una wildcard per a aquesta parada del tour:

“És increïble que hagi arribat aquest moment. És una bogeria poder competir al World Tour, envoltat dels grans noms del freeride, tinc moltíssimes ganes d’escoltar el 3, 2, 1, drop in!” – Joan Aracil (AND)

En la primera prova a la Val d’Aran, els guanyadors de les quatre categories era la primera vegada que s’emportaven l’or. El resultat és una barreja de veterans, rookies i convidats que arriben a la segona prova al capdavant del ranking; i si l’estrena va ser una mostra del què es podrà veure aquest any, cal estar preparats per a tot de cara a la segona competició.

I això que alguns dels riders amb més experiència no van tenir el seu millor dia a Baqueira, amb ex campions del món d’esquí com Leo Slemett (FRA), Reine Barkered (SWE) o Isaac Freeland (USA) fora del top 10 i només Krisofer Turdell (SWE) prou ben classificat, en el 7è lloc. Qui en aquest escenari veure-hi una bona oportunitat per irrompre amb força a l’escena del freeride va ser el wildcard Max Palm (SWE), planxant el primer doble backflip en competició i aconseguint la victòria en un podi carregat de talent al qual va pujar Abel Moga (ESP) en 2n lloc.

En Esquí Femení, la vigent campiona arriba en 9a posició amb un aeri gegant que es va veure eclipsat per la posterior caiguda, mentre Olivia McNeill (CAN) defensarà el liderat després d’aconseguir la seva primera victòria en el circuit. La segueixen de molt a prop Hedvig Wessel (NOR) i Zuzanna Witych (POL).

Michael Mawn (USA) és el líder en Snowboard Masculí després de guanyar per primer cop a Espanya i millorant actuacions com la de l’actual campió, Victor De Le Rue (FRA), que arriba a Andorra ocupant un lloc a mitja taula. Per la seva part, la veterana Erika Vikander (USA) serà qui porti el peto groc en Snowboard Femení, seguida a poca distància de la catalana Núria Castán Barón (ESP), que va saber aprofitar la wildcard de l’organització i va acabar segona. Gràcies a la seva bona actuació a Baqueira, tant Castán com Palm han rebut una invitació per a fer tot el tour.

Pel què fa a Ordino Arcalís, cal destacar que és la segona prova del FWT22 i que, tenint en compte que The Cut (el tall) que classifica per a les FWT Finals serà després de la tercera parada a Kickin Horse, BC (Canadà), els resultats d’Andorra seran determinants. Els atletes millor classificats tenen una bona opció per consolidar la seva posició i assegurar-se una plaça en les finals, mentre els de la part baixa del ranking començaran a sentir la pressió creixent a mesura que disminueixen les seves possibilitats de classificar-se.

Una de les millors maneres de viure el tour és participant a Fun Bet, una plataforma virtual on es competeix amb fans de tot el món intentant endevinar quins atletes guanyaran cada parada del FWT22. És un joc gratuït! Vols veure més sobre els millors riders a les millors muntanyes? www.freerideworldtour.com és el lloc on trobar les retransmissions en directe del FWT, així com tota mena de continguts i un extens arxiu audiovisual. Els atletes estan preparats per al drop in del Freeride World Tour a Ordino Arcalís—i tu?