L’italià Giovanni Franzoni ha rebut el títol de campió de la Copa d’Europa de supergegant masculí aquest divendres al peu de la pista Àliga de Grandvalira. El podi l’han completat dos austríacs, Christoph Krenn i Lukas Feurstein. Franzoni, amb 709 punts FIS, és ja matemàticament campió de la Copa d’Europa de la temporada 2021-2022 en la classificació general.

La cerimònia de lliurament de premis ha tingut lloc sense disputar-se l’última cursa de supergegant del circuit, prevista per aquest divendres a la pista Àliga d’El Tarter, que s’ha hagut de cancel·lar a causa de les condicions meteorològiques.

Després de rebre el títol, Franzoni ha manifestat sentir-se “molt feliç i orgullós de mi mateix” per com s’ha desenvolupat la temporada en supergegant. Ara està a l’espera de disputar el descens de diumenge, en el qual espera sumar més punts per consolidar la seva primera posició en la classificació general. “Andorra és un lloc molt bonic per acabar bé la temporada”, ha afegit.

Franzoni també ha parlat de la possibilitat de participar a la Copa del Món del 2023, que acabarà amb les Finals de la Copa del Món d’Andorra, manifestant que li agradaria poder-hi ser present. Ha recordat, amb tot, que la temporada és llarga i “la Copa del Món és una altra història, serà difícil però ho intentarem”.

El coordinador FIS de la Copa d’Europa en categoria masculina, Wim Rossel, ha assegurat que “l’organització ha treballat, no al 100% sinó al 150%”, però que malauradament s’han hagut de cancel·lar tres curses perquè “sobre el temps no podem decidir”. Tot i això, Rossel ha celebrat que es poguessin disputar les disciplines tècniques masculines “de manera raonable” i s’ha mostrat molt esperançat i positiu de cara a les curses del cap de setmana: “Sembla que tindrem una nit freda i, juntament amb els esforços i l’energia que hi està posant l’organització i els entrenadors, treballarem per tenir la base llesta per demà, per poder tenir unes grans finals”, ha afegit.

Durant el cap de setmana està previst que es disputin les proves tècniques en categoria femenina a la pista Avet de Soldeu (eslàlom gegant el dissabte i eslàlom el diumenge) i el descens masculí diumenge a la pista Àliga, amb dos entrenaments previstos durant la jornada de dissabte. Les tres proves seran decisives per proclamar els campions de cada disciplina.

La participació andorrana a les curses del cap de setmana està formada per Carla Mijares, que competirà al gegant i a l’eslàlom, Íria Medina, que disputarà el gegant, i Pere Comella, que prendrà part en el descens.

Calendari per a dissabte 19 de març

9.30 / 12.30 hores: Eslàlom Gegant Dones (Avet – Soldeu)

10.00 hores: Entrenaments DH Homes (Àliga – El Tarter)

12.00 hores: Entrenaments DH Homes (Àliga – El Tarter)