Núria Pau, única representant femenina de l’equip espanyol d’esquí alpí en la Copa d’Europa i del Món, va aconseguir ahir un merescut top 30 a la Copa d’Europa de Gegant a Andalo Paganella (Itàlia). El seu pròxim objectiu és la victòria a les carreres FIS d’aquesta setmana, 19 i 20 de desembre, a Solda, Itàlia, en la disciplina d’Slalom.

Les condicions d’aquest cap de setmana a Andalo han set complicades per la falta de visibilitat i les contundents ràfegues de vent. Es tracta d’una pista molt exigent, ja que la prepararen perquè aguanti pels dorsals alts però, per contra, implica que sigui pràcticament gel. Aquestes condicions van portar a que la pista es trenqués molt i que moltes esquiadores no poguessin acabar la primera màniga.

Tot i les difícils condicions, Núria Pau va fer una molt bona segona màniga aconseguint la posició 26. En la primera màniga, va perdre velocitat en el pla però va recuperar posicions a la part més complicada de la carrera, el mur, acabant en la 35ª posició. En el total de la carrera, ahir va aconseguir la 30ª posició davant d’unes rivals amb molt nivell, ja que hi competien esquiadores de la Copa del Món.

El resultat d’aquest diumenge li dona confiança per aconseguir la victòria en les carreres FIS que se celebraran el 19 i 20 de desembre a Solda, Itàlia. Núria Pau, que compta amb el recolzament de la RFEDI i l’acompanyament d’Ecofrog, Rodi Motor Services, Vall de Ribes i la Diputació de Girona, afirma que cada vegada té millors sensacions en carrera i se sent confiada en aconseguir uns molt bons resultats en les pròximes carreres.

Camí als Jocs Olímpics de Pequín 2022

Núria Pau va començar a esquiar als tres anys a la Vall de Núria i gràcies a la seva extraordinària progressió, als 12 anys entra a la Molina Club d’Esports, als 16 a l’equip català d’esquí alpí i als 17 a l’equip Júnior de la RFEDI. El 2017, es queda fora de l’equip espanyol per no complir els seus criteris i decideix viatjar sola a Sud-Amèrica durant tres mesos per aconseguir la puntuació necessària per poder entrar de nou a l’equip espanyol i poder lluitar així per a competir als Jocs Olímpics de Pyongyang 2018.

Torna com a campiona absoluta de Slalom especial i amb el rànquing mundial suficient per reincorporar-se a la RFEDI. Competeix al circuit de Copes d’Europa per poder entrar als seus primers JJOO i ho aconsegueix just una setmana després que aquests s’acabessin. Això no la desmotiva i aquella mateixa temporada finalitza en 16ª posició a les finals de la Copa d’Europa de Slalom a Soldeu, Andorra.

La següent temporada, 2018/2019, la finalitza amb una destacada 36ª posició al Campionat del Món d’Are (Suècia); com a Campiona Absoluta de Bèlgica, Luxemburg i d’Espanya, en aquest cas finalitza en primera posició en totes les modalitats: Slalom, Gegant i Super Gegant. Uns resultats que li proporcionen molta força i motivació per seguir lluitant pel seu somni olímpic i aconseguir tots els objectius marcats per aquesta temporada per anar fent camí fins a Pequín 2022.