L’Equip del Movistar SBX Team en què destaquen els riders Lucas Eguibar i Alvaro Romero, es troben en plena pretemporada alternant entrenaments a glaceres i indoor i amb objectius clars per als Campionats del Món de Bakuriani, Geòrgia i la Copa del Món 22-23.

Per a la temporada que ha de començar tot l’equip Movistar SBX Team estarà centrat a Copa del Món. Tant l’habitual en aquest circuit Lucas Eguibar (NKEF-DALTON), com els joves Álvaro Romero (NKEF-DALTON), Bernat Ribera (FCEH-CSFC) i Toni Toledo (FCEH-BST). Amb dos objectius principals per a l’hivern 2022/2023, el Campionat del Món que se celebrarà al març a Geòrgia, i fer un bon paper per part de tots a la Copa del Món, especialment a la penúltima de les 8 parades que realitzaran: les proves a disputar a Sierra Nevada que se celebraran l’11 i 12 de març.

La pretemporada dels surfistes de neu del Movistar SBX Team va començar al maig amb un intens bloc de preparació física amb setmanes específiques a la Cerdanya i al Centre Europeu d’Halterofília de València, amb entrenaments i test de força, salts, bici de muntanya i pump track. Així, preparant les primeres sensacions a la neu; Eguibar ho va fer a finals de maig amb un test de material a Kaprun, Àustria. Mentrestant, els més joves de l’equip van esperar fins a finals de juny per començar els entrenaments en neu a Les Deux Alpes, França.

La construcció a Snowzone ens ha permès planificar una feina concreta per fer al setembre sense dependre de les condicions meteorològiques. I això ens és molt útil de cara al control i planificació de l’entrenament d’una manera diferent, amb diferents intensitats

Lucas Eguibar va estar entrenant a l’indoor de Landgraaf, Holanda durant l’agost. Fent un treball de base a pista lliure, treballant els seus girs amplis i practicant sortides i traçats de surf de neu cross. I aquestes setmanes de setembre s’ha centrat en la seva progressió al circuit de sortida construït a Snowzone Madrid. Lucas Eguibar sent una millora física pel que fa a la lesió d’esquena que arrossega des de fa alguns anys gràcies als tractaments realitzats durant el període estival. El de Donosti manifesta que han “aprofitat aquesta pretemporada amb menys neu a les glaceres per treballar, aspectes que en altres temporades no hem pogut, sobretot fent una bona preparació física, ens ha permès estabilitzar el dolor, i posar-nos més en forma per prevenir molèsties sobre la taula. Ara estem fent una feina de lliscament, amb lleugers canvis en el material i sensacions i veient sempre com respon l’esquena”.

L’objectiu de Lucas aquesta pretemporada és arribar el més rodat possible i en el millor estat físic a la primera copa del món de les Deux Alpes el 29 d’octubre. Amb objectius clars per a la temporada, intentar repetir el paper que vaig fer als mundials d’Idre Fjäll, Suècia el 2021 on vaig aconseguir la victòria, aquesta vegada a Bakuriani, Geòrgia, el 2 i 3 de març, també lluitar per la general de la copa del món (depenent del meu estat físic), i fer un bon paper a casa a la Copa del Món de Sierra Nevada”.

L’equip júnior compost per Álvaro, Bernat i Toni, després del primer bloc de neu als Alps, amb bons entrenaments al circuit muntat per l’equip francès, on se celebrarà l’obertura del circuit de la copa del món SBX a Les Deux Alpes del 28 al 30 doctubre. A causa de les condicions de les glaceres, es va decidir construir un circuit curt de sortida a la pista indoor de la capital, Madrid Snowzone, per part dels tècnics RFEDI i els responsables de la pista. L’equip de joves des de l’agost treballa per perfeccionar la seva tècnica.

El jove, Alvaro Romero, ens explica, “La pretemporada d’aquest any és una mica diferent, buscant bones alternatives. Després del tancament de Les Deux Alpes a mitjans de juliol, vam haver de canviar la nostra planificació d’entrenament en neu de glacera a indoor. Però gràcies al circuit de sortida que han muntat al Snowzone Madrid hem pogut viatjar amb facilitat per entrenar en unes condicions que ens permeten fer un molt bon entrenament sobre la taula nova, en la qual m’estic adaptant molt bé i em sento molt motivat pel que encara ha de venir aquesta temporada, amb ganes d’anar a per tot”.

Alex Martin, Director Tècnic del Movistar SBX Team de la RFEDI, ha expressat que “la construcció a Snowzone ens ha permès planificar una feina concreta per fer al setembre sense dependre de les condicions meteorològiques. I això ens és molt útil de cara al control i planificació de l’entrenament d’una manera diferent, amb diferents intensitats. Fent diverses sessions al dia de neu. La qual cosa ens està donant molt bons resultats fins ara”. Durant el setembre l’equip té previstes dues concentracions, una a meitats i una altra a finals. I d’aquí ja, els objectius següents seran la Copa del Món de les Deux Alpes, França.