Un cop s’havia ‘recuperat’ –d’un cop així no et recuperes mai, de la mort del seu pare, Mikaela Shiffrin va decidir tornar a la competició a les curses de la Copa del Món que hi havia a Are (Suècia). Ho feia en una posició de desavantatge, ja que havia passat de ser com és habitual el referent de la Copa del Món d’Esquí Alpí i de la majoria de disciplines, a veure’s superada per les seves rivals després d’estar més d’un mes sense competir.

Però, el que no comptava l’esquiadora nord-americana és que a la Federació Internacional d’Esquí (FIS) no li quedaria més remei que suspendre aquestes competicions –ja havia suspès les grans finals de la Copa del Món que s’havien de fer a Cortina d’Ampezzo pel coronavius–, decidint-se ja tots els títols de la World Cup. És a dir, que ‘Mika’ no podia revalidar cap dels Globus de Vidre assolits la passada campanya, sent el de la general per a l’italiana Federica Brignone, que també es va endur el gegant, sent el del súpergegant per a la suïssa Corinne Suter i el de l’slàlom per a l’eslovaca Petra Vlhova, amb quin Shiffrin havia tingut una certa polèmica aquest any.

View this post on Instagram

We can’t choose our transitions. But we can choose how we get to the other side. (I haven’t quite figured out what that means, but it sounds nice, so let’s just go with it.) Congratulations to all the Globe winners- despite the end of the season being cut so short, the impressive performances you all had throughout the entire season brought you to this point, and you earned these achievements through and through. Congrats @federicabrignone on the Overall and GS titles, to @petravlhova13 on the Slalom title, and @corinnesuter_official for the speed titles. I do wish I got to stand in the start amongst my competitors and friends again before the season ended. But I feel lucky (in a weird way) because I accomplished what I came here to do. I got this far- took that step…even if it wasn’t out of the *racing* start gate. Made a bunch of good turns over the last few days in the final prep, and I’m grateful for that. Also so very grateful to this World Cup family for this gift honoring my Dad. You are incredible, thank you. With love, Mikaela.

A post shared by Mikaela Shiffrin ⛷💨 (@mikaelashiffrin) on

Esportiva com sempre ha estat, Shiffrin ha volgut felicitar a les seves principals rivals aquesta temporada, tenint això sí el record del seu pare molt present. I ho ha fet amb aquest missatge d’Instagram:

No podem escollir les nostres transicions. Però podem triar com arribem a l’altra banda. (No m’acabo d’explicar què vol dir això, però sona bé, així que anem amb ell.) Felicitats a tote les guanyadores del Globus, tot i que el final de la temporada ha estat tan curt, les actuacions impressionants que vàreu tenir al llarg de tot. tota la temporada us va portar fins a aquest punt i vau aconseguir aquests èxits de forma continuada. Felicitats @federicabrignone als títols generals i GS, a @ petravlhova13 al títol Slalom i @corinnesuter_official pels títols de velocitat. Tant de bo hagués de tornar a estar al principi entre els meus competidors i amics abans d’acabar la temporada. Però em sento afortunatda(d’una manera estranya) perquè vaig assolir el que he vingut aquí per fer. Vaig aconseguir aquest pas lluny, fins i tot si no estava fora de la porta de sortida ‘de cursa’.  Vaig fer un munt de bons girs durant els darrers dies a la preparació final, i estic agraïda per això. També molt agraït a aquesta família de la Copa del Món per aquest regal que honra el meu pare. Ets increïble, gràcies.
Amb amor,
Mikaela”