Mikaela Shiffrin tornarà a la competició a partir d’aquest dijous a les tres cites de la Copa del Món d’Esquí Alpí que es disputen a Are (Suècia), estació de la qual guarda un gran record i en la que sempre ha tingut grans resultats, després de la mort del seu pare Jeff, després que anunciés fa uns dies la seva arribada a Europa.

Gairebé tres mesos després de la victòria aconseguida per Mikaela Shiffrin en la disciplina de l’súper gegant disputada a l’estació búlgara de Bansko, l’esquiadora nord-americana ha anunciat a les xarxes socials el seu retorn a la competició aquests propers dies, tot i que amb el record encara molt present del seu pare Jeff, que moria el passat dia 2 de febrer.

 

“ARE ÉS EL MILLOR LLOC PER INTENTAR COMPETIR DE NOU”
“Åre, Suècia, sempre ha tingut un lloc especial en el meu cor des del començament de la meva carrera, i crec que és el lloc correcte per reunir-me amb la meva família de la Copa del Món i intentar competir novament. Dit això, l’angoixa roman, per tant, limitaré meus interaccions amb els mitjans de comunicació, els aficionats i la resta d’esquiadors “, comentava Shiffrin a les xarxes socials.

Per la seva banda, l’equip nord-americà d’esquí i surf de neu rebaixava les expectatives que es poden esperar d’el retorn a la competició d’una gran campiona com Mikaela, doble campiona olímpica, cinc vegades campiona d’el món i guanyadora de les tres últimes edicions de la general de la Copa d’el Món de forma consecutiva, als quals caldria afegir sis del l’eslàlom, un el gegant i un altre més de l’súper gegant. “Com Shiffrin ha anunciat, esquiarà aquest cap de setmana a la Copa d’el Món de Are. Ho farà sense expectatives. No es tracta de pensar en els Globus de Vidre o en guanyar, sinó de fer uns bons girs per Jeff. Benvinguda de nou, Mikaela!”.

ARE, UNA ESTACIÓ A LA QUE SEMPRE HE RETUT MOLT BÉ
Tres són les carreres previstes en el programa. Aquest dijous un paral·lel, divendres un gegant i dissabte un eslàlom. Shiffrin acudeix a aquesta nova cita amb la Copa del Món després d’haver cedit l’hegemonia que tenia abans d’haver de desplaçar-se a Estats Units per la mort del seu pare.

L’esquiadora d’Atomic arriba a Are segona en la general de la Copa del Món (a 93 punts de Brignone), segona de l’eslàlom (a 20 punts d’Vlhova) i segona també de l’gegant (a 74 punts de Brignone).

Com deia la líder del team Atomic, Are és una estació que sempre se li ha donat bé. Cinc són les vegades en què ha guanyat l’eslàlom disputat en aquesta estació (2012, 2014, 2015 i 2018) i en 2019 es va proclamar campiona de l’eslàlom i de l’supergegant.