La temporada 2020-2021 acull per quart any consecutiu la Copa d’Espanya Movistar de snowboard cros (SBX) i skicross (SX). La primera fase d’aquest circuit es va disputar també a Sierra Nevada el cap de setmana de l’30 i 31 de gener i el segon esdeveniment també es disputarà a l’estació granadina gràcies a les completes instal·lacions que ha preparat per a aquestes especialitats.

La primera fase d’aquesta 4a edició va comptar amb més de 115 inscrits entre els quals hi havia 50 snowboarders i 65 esquiadors. Es preveu una afluència semblant per al cap de setmana de l’27 i 28 de febrer.

Aquest és un circuit inclusiu pel que destaca la participació de l’esportista amb mobilitat reduïda Irati Idiakez (CDIA) qui al gener va aconseguir una magnífica segona posició competint amb les esportistes U19 / 17.

En el circuit de Copa d’Espanya Movistar participen clubs de tota la península amb esportistes de diferents categories des dels més joves U11 fins als U21 buscant promoure entre els esportistes de base aquestes especialitats que es disputen en eliminatòries de quatre participants per un circuit traçat amb salts i peralts. La zona escollida a Sierra Nevada per al traçat d’aquesta 2a fase serà l’snowpark Sulayr al costat de el sector 3 de l’slopestyle.

+GALERIA DE FOTOS: LES MILLOR IMATGES FINS ARA DE LA COMPETICIÓ

Per la seva banda, els equips encarregats de la preparació de pistes treballen de forma exhaustiva per tenir l’estadi en perfectes condicions per a aquesta segona fase alhora que esperen que les condicions meteorològiques siguin una mica millors que a la primera fase.

Aquesta segona parada a Sierra Nevada, a l’igual que totes les fases d’aquesta edició, es regirà pels reglaments vigents de la Real Federación Española de Deportes de Invierno (RFEDI) i les normes de la Federació Internacional d’Esquí (FIS).

Mesures Covid19

En aquest circuit a més, tant a la primera fase ja celebrada com en les dues fases restants, s’apliquen de manera estricta les mesures sanitàries Covid19 redactades pel Consejo Superior de Deportes (CSD) i desenvolupades per a esports d’hivern per part de la federació, al mateix temps que es contemplen les recomanacions de ATUDEM.

Potenciar les especialitats emergents

Per a la Copa d’Espanya de Movistar de SBX i SX l’objectiu principal és potenciar les categories de base oferint un circuit atractiu per a clubs i federacions autonòmiques amb l’objectiu d’aconseguir augmentar el nombre d’esportistes en aquestes disciplines. Tot això és possible gràcies al patrocini de Telefónica, que a la temporada 2017-2018 va donar la possibilitat de crear la Copa d’Espanya Movistar, així com els Campionats d’Espanya per a aquests esports. Aquests esdeveniments tampoc serien possibles sense el suport de les estacions d’esquí i ATUDEM.

Amb aquests esdeveniments, distribuïts per diferents llocs de la geografia espanyola, és possible promocionar els esports d’hivern en unes modalitats amb grans esportistes de la federació.

Destaquen diversos noms d’esportistes RFEDI que van començar en aquests circuits i ja estan aconseguint resultats a nivell internacional, com el basc de 17 anys Álvaro Romero (FVDI-NKEF / Dalton), 3r en el SBX dels Jocs Olímpics de la Joventut Lausanne 2020 o la catalana de 18 anys Aina Gomáriz (FCEH-GNA) que va ser la 20º en aquest mateix esdeveniment. En l’equip de SBX, que porta el nom comercial de #MovistarSBXTeam, destaquen les figures del medallista olímpic Regino Hernández, qui va aconseguir un bronze als Jocs de PyeongChang 18′, així com Lucas Eguibar, recent proclamat campió del Món en Idre Fjäll i subcampió a Sierra Nevada 2017, al costat del seu company Hernández. En aquests últims quatre anys s’ha aconseguit doblar les llicències totals i quadruplicar les d’infantils en aquestes disciplines fins a les gairebé 300 actuals de les 570 en vigor.