La temporada 2020-2021 acollirà per quart any consecutiu la Copa d’Espanya de Movistar de snowboard cros (SBX) i skicross (SX). La primera fase d’aquest circuit tindrà com a seu Sierra Nevada per al cap de setmana del 30 i 31 de gener.

Aquest esdeveniment consta de tres parades, de manera que està previst que visiti de nou Sierra Nevada a mitjans de febrer i Baqueira Beret al març. En el circuit de Copa d’Espanya Movistar es trobaran clubs de tota la península territori amb els seus esportistes dedicats a aquestes espectaculars modalitats. En l’anterior edició, la victòria en la classificació general per clubs va ser per a l’entitat granadina GRSC de la Federació Andalusa d’Esports d’Hivern (FADI Andalusia) després d’aconseguir un total de 960 punts en les dues proves disputades. La segona posició va ser per al club de Cerler CEVB de la Federació Aragonesa d’Esports d’Hivern (FADI Aragó) amb 866 punts i en tercera posició, amb 689 punts, va tancar el podi general altre club de Granada, el RURAL (FADI Andalusia).

L’objectiu principal és potenciar les categories de base oferint un circuit atractiu per a clubs i federacions autonòmiques

Aquesta primera parada a Sierra Nevada, a l’igual que passarà amb les següents fases d’aquesta edició, es regirà pels reglaments vigents de la Reial Federació Espanyola Esports d’Hivern (RFEDI) i les normes de la Federació Internacional d’Esquí (FIS), així com es durà a terme també un exhaustiu protocol Covid19.

La zona escollida a Sierra Nevada per al traçat d’aquesta 1ª fase serà l’snowpark Sulayr al costat de el sector 3 de l’slopestyle. Per la seva banda, els equips encarregats de la preparació de pistes treballen ja a preu fet per tenir l’estadi en perfectes condicions per a aquestes primeres proves.

Potenciar les especialitats emergents

Per a la Copa d’Espanya de Movistar de SBX i SX l’objectiu principal és potenciar les categories de base oferint un circuit atractiu per a clubs i federacions autonòmiques amb l’objectiu d’aconseguir augmentar el nombre d’esportistes en aquestes disciplines. Tot això és possible gràcies a el patrocini de Telefónica, que a la temporada 2017-2018 va donar la possibilitat de crear la Copa d’Espanya Movistar, així com els Campionats d’Espanya per a aquests esports.

En aquests últims quatre anys s’ha aconseguit doblar les llicències totals i quadruplicar les d’infantils en aquestes disciplines

Aquests esdeveniments tampoc serien possibles sense el suport de les estacions d’esquí i ATUDEM. Amb aquests esdeveniments, distribuïts per diferents llocs de la geografia espanyola, és possible promocionar els esports d’hivern en unes modalitats amb grans esportistes de la federació.

Destaquen diversos noms d’esportistes RFEDI que van començar en aquests circuits i ja estan aconseguint resultats a nivell internacional, com el basc de 17 anys Álvaro Romero (FVDI-NKEF / Dalton), 3r en el SBX dels Jocs Olímpics de la Joventut Lausanne 2020 o la catalana de 18 anys Aina Gomáriz (FCEH-GNA), que va ser la 20º en aquest mateix esdeveniment.

En l’equip de SBX, que porta el nom comercial de #MovistarSBXTeam, destaca la figura de l’medallista olímpic Regino Hernández, qui va aconseguir un bronze als Jocs de PyeongChang’18, així com Lucas Eguibar, rider que també es va proclamar subcampió del Món a Sierra Nevada 2017, al costat del seu company Hernández.

En aquests últims quatre anys s’ha aconseguit doblar les llicències totals i quadruplicar les d’infantils en aquestes disciplines, fins a les gairebé 300 actuals de les 570 en vigor.

Calendari previst per a la temporada 2020/2021:

FASE                                    DATA              ESTACIÓ             ORGANITZA

1ª CE Movistar SBX/SX            30-31 gener       Sierra Nevada         RFEDI-FADI-Anz

2ª CE Movistar SBX/SX            13-14 gener      Sierra Nevada         RFEDI-FADI-Anz

3ª FASE Cts Esp Movistar SBX/SX   19-20 març       Baqueira Beret        RFEDI