Javi Lliso, María Esteban, Martina Beltrán i Martín López s’han proclamat Campions d’Espanya a les competicions de Slopestyle (FK i SB) celebrades a l’Snowpark Sulayr de l’estació granadina de Sierra Nevada S’han finalitzat els Campionats d’Espanya de SS (FK i SB) celebrats a l’Snowpark Sulayr de l’estació granadina de Sierra Nevada, on també s’han disputat els Campionats d’Espanya en edat escolar de la mà del Consell Superior d’Esports

En total, més de 80 esportistes han disputat el campionat d’aquest final de temporada. El campionat, que ha tingut el patrocini de Movistar i ha estat organitzat per la RFEDI, la FADI i la mateixa estació de Sierra Nevada, s’ha desenvolupat sota un ambient primaveral amb un sol radiant i una meteorologia espectacular. La neu, de gran qualitat, ha permès als riders fer els seus millors trucs.

El guanyador a Freeski ha estat Javi Lliso, membre de l’Equip Nacional RFEDI i un dels millors corredors de Copa del Món, juntament amb el també espanyol Thibault Magnin (2n), han tornat a demostrar el seu domini en la disciplina imposant-se a la categoria masculina, tots dos amb una actuació impecable.

Javi Lliso: “Gràcies a Sierra Nevada per fer la competició en aquestes dates. Veig que tenen ganes de moure encara més el freestyle perquè s’estan esforçant molt i ho prepararan encara més aquest estiu. Jo estic molt content per haver guanyat i m’encanta tancar temporada al sud a la primavera, perquè aquí vaig aprendre a esquiar”.

A la categoria femenina, María Esteban (FORW-FMDI) ha estat la millor després d’una renyida competició davant de la rider local Irene Conde (STRAC-FADI Anz). A la disciplina de surf de neu la competició ha estat renyida entre Martina Beltrán, Noa Carrillo i Daniela Beltrán, totes elles de l’SNTER-FADI Anz, Club que ha monopolitzat aquest podi. En homes l’andalús Martín López (SNTER-FADI Anz) es va imposar amb 2 rondes molt sòlides davant d’Edgar Forner (CSFC-FCEH).

A Snowboard ha destacat especialment l’esportista amb discapacitat visual Nacho Solé (CSFC-FCEH), que ha executat les seves rondes després de la seva guia Jon Nadal i ha deixat tots atònits tots els presents. “El nivell ha estat molt alt en general, cosa que ha estat agradable de veure i positiva per al desenvolupament d’aquestes disciplines”, comentava el jutge de surf de neu Óscar Vallejo.

Va ser especialment ressenyable l’Expression Session per als U13/11 i U9, una manera de puntuar que permet als esportistes triar en quin moment desitgen ser valorats, podent decidir si les condicions de neu són les més aptes per a ells, o en quin moment es senten millor per dur a terme la seva ronda. Aquest sistema afavoreix l’espectacle i permet esprémer el circuit al 100%. Els membres de l’Equip Nacional RFEDI, Thibault Magnin i Javi Lliso, han estat tota una inspiració per a la resta de participants mostrant-se molt propers amb tots els presents, cosa que sempre és positiva i d’agrair.

RESULTATS CAMPIONATS ESPANYA SLOPESTYLE 2024

SS ABS Dones 1-Maria Esteban (FORW-FMDI) 2-Irene Conde (STRAC-FADI Anz) 3-Alejandra Gràcia (FORW-FMDI)

SS ABS Homes 1-Javier Lliso (COLM-FMDI) 2-Thibault Magnin (RFEDI) 3-Xavier Riera (AEP-FCEH)

SBS ABS Dones 1-Martina Beltrán (SNTER-FADI Anz) 2-Noa Carrillo (SNTER-FADI Anz) 2-Daniela Beltrán (SNTER-FADI Anz)

SBS ABS Homes 1-Martín López (SNTER-FADI Anz) 2-Edgar Forner (CSFC-FCEH) 3-Guillermo Matías (RURAL-FADI Anz)

Més Info: www.rfedi.es