El joveníssim esportista basc del Movistar SBX Team de tan sols 19 anys ha donat una autèntica exhibició a la Copa del Món de Veysonnaz superant els especialistes més grans del circuit aconseguint una plata que deixa clar que l’SBX espanyol té un gran futur. El donostiarra de Spainsnow, Lucas Eguibar, no va tenir sort a la seva sèrie i va quedar fora de l’accés als quarts de final. Lluitarà a Mt.St.Anne (CAN) pel seu segon Globus de Cristall ja que es troba tercer a només 48 punts de l’alemany Martin Noerl, actual campió d’aquesta especialitat en una apassionant doble Copa del Món amb tot per decidir

Álvaro Romero (NKEF-DALTON) amb només 19 anys ha fet història a l’SBX espanyol. Ho ha demostrat al tècnic i ràpid circuit de Veysonnaz, a Suïssa, on ha aconseguit una magistral 2a posició superant gran part dels noms de l’escena internacional més importants d’aquest esport. Ho ha aconseguit després de superar dues exigents rondes de vuitens i quarts de final acabant en primer lloc, va superar a les semifinals noms com Omar Visintin (ITA) en una sèrie molt dura amb photofinish inclosa i aconseguint una històric segon lloc en la gran final sent superat únicament per Martin Noerl (GER).

Després de creuar la línia de meta i visiblement emocionat, Álvaro Romero va manifestar que estava “súper content, la veritat, perquè ha estat una cursa molt lluitada. Venia amb molta confiança, amb un bon Mundial, i he anat de gom a gom des de la primera ronda. Les eliminatòries han estat molt ajustades ia la final he comès un petit error que gairebé caic però m’he dit “aguanta com sigui, arriba a meta”. I així és com he aconseguit el meu primer podi a Copa del Món. Vull agrair-vos a tots els que em recolzen. Us vull molt i gràcies per tot”.

Amb aquest resultat, el Romero marca una nova fita i ajuda Lucas Eguibar (NKEF-DALTON) en la seva particular lluita pel Globus de Cristall ja que va deixar pel camí diversos dels més immediats competidors del basc.

Als vuitens de final, Romero s’enfrontava a una instància en què formaven part Alessandro Haemmerle (AUT), Nick Baumgartner (USA) i David Pickl (AUT). El gran favorit de la sèrie, Haemmerle, no va prendre la sortida finalment i es va convertir en una cursa de tres corredors. Amb aquesta situació i en una sortida una mica lenta, Romero va aconseguir remuntar llocs fins a col·locar-se a l’últim sector en primera posició mostrant la seva carta de presentació que a Veysonnaz estava predestinat a una gran gesta.

Durant els quarts de final la dificultat va augmentar notòriament ja que havia de batre’s amb un dels millors riders del circuit, Martin Noerl (GER) així com amb David Pickl i Adam Lambert (USA). La sortida del basc va tornar a no ser la millor però ja va filar la seva estratègia per superar els seus rivals i fins i tot avançar l’alemany a l’últim revol posicionant-se de nou en primera posició i garantint-ne l’accés a les semifinals.

Unes semifinals que tenien un cartell de luxe

A Noerl se li van sumar l’italià Omar Visintin (ITA), un autèntic especialista d?aquestes instàncies, i Glenn de Blois (NED) que des que va trepitjar terres suïsses ha estat a un gran nivell. Com a les anteriors rondes, Romero va sortir quart i va esperar pacientment a veure com es movien els seus rivals. Va ser on ho acostuma a fer, a la part final, on Romero va passar de l’última plaça a la primera amb una espectacular photofinish en què va deixar fora de tota opció Visintin i en què es va garantir el pas a la final al costat de Marin Noerl.

Álvaro Romero ja havia fet història en colar-se a la seva primera gran final en una Copa del Món en un circuit talismà per als integrants de Spainsnow ja que Lucas Eguibar ja va guanyar en aquest traçat el 2015, 2016 i 2019. Però el basc volia més i tenia que pugnar en una autèntica lluita aferrissada amb el duríssim corredor alemany Noerl, així com amb Lorenzo Sommariva (ITA) que també és un habitual d’aquestes rondes i el sempre sòlid corredor Eliot Grondin (CAN).

L’inici de la final va tornar a ser conservador, partint als primers revolts des de l’última posició però tot canviaria amb un petit toc entre Sommariva i Grondin que li permetia a Romero avançar posicions i situar-se primer escapant-se de tots ells. Lamentablement, Noerl venia amb una gran inèrcia i va aconseguir superar-lo en un dels darrers revolts però el basc de Spainsnow va aconseguir finalitzar en una històrica i espectacular segona posició que suposa el seu primer podi a la Copa del Món. Aquesta temporada està sent especialment bona per al jove esportista de Spainsnow ja que va acabar també en 13a posició als Mundials de Bakuriani sent el millor de tots els esportistes espanyols del Movistar SBX Team