El fondista Jaume Pueyo, membre de la RFEDI, ha aconseguit una històrica 16a posició a la prova esprint de l’estació de Theodore Wirth Park, Minneapolis, convertint-se en el primer espanyol a aconseguir un top 30 a Sprint de l’esquí de fons.

El fondista Jaume Pueyo, membre de la RFEDI-Spainsnow, ha aconseguit la 16a posició a la prova esprint d’esquí de fons disputada a l’estació de Theodore Wirth Park (Minneapolis) convertint-se en el primer espanyol a aconseguir un top 30 en aquesta disciplina.

El de La Seu d’Urgell no només va passar les proves classificatòries, sinó que va liderar la màniga. Però no va poder disputar la semifinal per només 0,42 centèsimes en una ronda que es va endur el suís Janik Riebli.

Estic molt content. Primer Top 30 en copa del món que finalment ha estat un 16è. Llàstima no haver entrat a la semifinal. M’ha faltat esquiar una mica millor a la recta final, però he demostrat valor. Agraeixo a tot l’equip i als que m’han donat suport. Això és només el principi

Jaume Pueyo: “Estic molt content. Primer Top 30 en copa del món que finalment ha estat un 16è. Llàstima no haver entrat a la semifinal. M’ha faltat esquiar una mica millor a la recta final, però he demostrat valor. Agraeixo a tot l’equip i als que m’han donat suport. Això és només el principi”.

Ferran Publill, director tècnic de l’esquí de fons a la RFEDI: “Estem satisfets del resultat. Ja tocava. Portàvem temps al darrere i faltava consolidar-ho. Estàvem frustrats, ja que té potencial, però per mala sort no arribava. Encara esperem aconseguir millors resultats”.

La prova ha estat guanyada novament per Johannes Klæbo, qui aquesta temporada pràcticament compta les seves participacions com a victòries. El noruec es va imposar en un trepidant esprint final a l’italià Federico Pellegrino i al també noruec Haavard Taugboel.