Jan Farrell explica en primera persona el seu inici de temporada. La meva temporada no podria haver començat millor. He aconseguit un quart lloc a Finlàndia: la meva segon millor resultat en la màxima categoria S1! Després de tres Copes del Món estic en cinquena posició en la classificació general i tinc moltes esperances en les pròximes proves que se celebren a Suècia i Espanya. La nostra nova sèrie de YouTube va continuar amb l’episodi de Vars i avui mateix s’estrena el tercer episodi, on podeu viure tota l’emoció dels descensos de nord de Finlàndia.

Comencem la temporada a Vars, França, la pista d’esquí més ràpida (i perillosa!) De la planeta. El gran protagonista va ser el clima erràtic, que gairebé va obligar a anul·lar les competicions, encara que els organitzadors van aconseguir que una prova es pogués celebrar. Malgrat les fortes ratxes de vent, vaig aconseguir acabar en novena posició. Em va motivar que durant els entrenaments anava tercer i en la classificació sisè amb una marca de 191,86 km / h. A més, vam fer una divertida col·laboració amb els Kansas City Chiefs, l’equip de la NFL que va acabar guanyant la Superbowl: un descens amb la seva samarreta gravat amb la meva GoPro per el seu compte oficial d’Instagram.

PRIMERA CURSA NOCTURNA FIS DE LA HISTÒRIA

Després vam viatjar a Salla, Finlàndia, conegut com “Enmig del no-res”. A la nostra arribada ens va rebre un dels fenòmens més impactants i sorprenents de la natura: l’aurora boreal, ¡captada per un iPhone! Vam disputar una de les primeres competicions FIS nocturnes de la història. Per endavant no sabia què esperar pel que fa a visibilitat, baixes temperatures i duresa de la neu. No obstant això, les condicions van ser excel·lents i vaig poder aconseguir un bon resultat: un quart lloc. El paisatge nocturn, tot il·luminat amb potents focus, era simplement màgic.

La pista finlandesa sempre m’ha suposat un repte tècnic a causa de les seves sots i ondulacions. Aquest any, alguna cosa en mi ha encaixat a la perfecció i sento que he aconseguit fer servir la meva força en el moment exacte per interactuar amb el terreny millor que mai. En les dues Copes de l’Món després de la cursa nocturna vaig acabar cinquè i quart, superant el novè i catorzè lloc de la temporada passada en aquesta mateixa pista. També m’agradaria felicitar Simone Origone per vèncer en les dues proves i aconseguir la seva 46a victòria en Copa del Món.

És un honor anunciar que he estat nomenat membre de la Comissió d’Atletes de la Federació Internacional d’Esquí (FIS). És un pas endavant per donar visibilitat a Speed ​​Ski dins de la FIS, i em sento agraït que m’hagin elegit per a un paper tan important. La comissió està formada per alguns dels atletes més prominents de cada disciplina, persones increïbles amb les que tinc moltes ganes de començar a treballar, contribuint amb la meva experiència dins i fora de les pistes. La comissió és una organització magnífica que apropa els esports de neu a les idees i necessitats dels atletes, aportant aire fresc a l’mecanisme regulador. El president i el vicepresident de la comissió estan representats en el consell de la FIS amb dret a vot. La inclusió d’un representant de Speed ​​Ski ajudarà a promoure el nostre esport i facilitarà encara més el meu programa d’adquisició de talents. Escoltaré i treballaré amb els atletes de disciplina perquè la nostra veu s’escolti dins de la FIS a l’màxim nivell.