La 2a Fase de la Copa Espanya Inclusiva Fundació Occident s’ha celebrat a Aramón Formigal-Panticosa els passats 24 i 25 de Febrer de 2024, havent estat dissabte un GS i un SL el diumenge, tant homes com dones, i en les categories U10 , U12 i DPD.

L’estació aragonesa ha estat l’encarregada aquest cap de setmana de disputar la segona edició de la Copa Espanya Inclusiva, amb un gegant el dissabte 24, i un eslàlom el diumenge 25. En les dues curses han participat homes i dones a les categories U10, 12 i DPD.

La Copa d´Espanya inclusiva es va crear amb l´objectiu de desenvolupar una competició integrada que pretén ser un referent a nivell nacional, fomentant la convivència d´esportistes, buscant la normalització a través de l´esport i conscienciant de la rellevància de l´esport en la normalització de la discapacitat , ja sigui física, intel·lectual o sensorial.

La prova ha estat organitzada per la Real Federació Espanyola Esports d’Hivern (RFEDI), la Federació Aragonesa d’Esports d’Hivern (FADI), l’Estació d’Esquí de Formigal-Panticosa, el Formigal Esquí Club (FEC) i el Centre d’Esports Hivern Inclusius d’Aran (CDIA).

Tot plegat en un cap de setmana on també la neu pols ha estat protagonista. Cal destacar que l’estació va rebre mig metre de neu fresca durant les últimes 48 hores, i seguirà nevant intermitentment les properes jornades davant un descens de temperatures.

El circuit es regeix per la normativa RFEDI de Copa Espanya Inclusiva Esquí Alpí en vigor i s’ha disputat en les categories següents:

CATEGORIES

U10 femení i masculí.

U12 femení i masculí.

DPD femení i masculí

Resultats de totes les categories aquí.

Circuit Copa ESP FOCC Inclusiva 2024

Baqueira Beret: 20 i 21 de gener (Finalitzat)

Formigal: 24-25 de febrer (Resultats)

Sierra Nevada i Cto Espanya: 16 i 17 de març (Per disputar)

Andrés Gómez, responsable d’Esport per a persones amb discapacitat a la RFEDI comentava: “Gran cap de setmana de competició a Formigal amb unes condicions climatològiques complicades, però amb la gran implicació i treball del Club Formigal, Aramon i CDIA s’han tret els dos dies de competició”.

Hi van ser presents i van lliurar trofeus: Jesús Agustín d’Aramón, Andrés Gómez de la RFEDI, Álex Bergua del Formigal Esquí Club, Javier Inclán Vicepresident CDIA, Nuria Pargada Vicepresidenta de la Comarca de l’Alt Gàlleg.

Més Info: www.rfedi.es i https://www.fundacionoccident.org/