Segona jornada dels ISMF European Championships Skimo Boí Taüll 2022, on s’ha disputat la prova vertical. Amb sortida des de la base de l’estació a 2020m i arribada al Coll de Roies a 2540m amb un exigent traçat preparat excel·lentment per l’organització, els participants han donat el màxim de sí per obtenir el tan preuat títol continental.

La prova vertical que obliga a treballar explosivitat i resistència a la vegada ha vist com Ida Waldal (NOR) en categoria U18 femenina, Jules Raybaud (FRA) en l’U18 masculina, Caroline Ulrich (SUI) en la U20 femenina, Thomas Bussard (SUI) en U20 masculí; Lisa Moreschini (ITA) en U23 femenina; Aurélien Gay (SUI) en U23 masculina; Axelle Gachet-Mollaret (FRA) en absolut femenina i Werner Marti (SUI) en absolut masculí han aconseguit pujar a l’esglaó més alt del podi.

La curiositat, tot i que cada vegada més habitual, s’ha viscut a la categoria U20 masculina on  el primer  i segon classificats han estat els germans Thomas i Robin Bussard (SUI). Una altra curiositat és que els U20 Caroline Ulrich i Thomas Bussard han repetit victòria, ja que ahir també varen aconseguir el triomf  a la prova sprint.

La distribució de podis a la prova d’avui, per equips nacionals és: Itàlia (5), França (5), Suïssa (5), Noruega (1), Àustria (1), Alemanya (1), Suècia (1), Bèlgica (1) i Espanya (1).

El divendres 11 de febrer hi haurà la jornada de descans. Tot i això, els equips ho aprofitaran per reconèixer el traçat de la prova reina d’aquests ISMF European Championships Skimo Boí Taüll 2022 que és la cursa individual que es durà a terme dissabte. La prova compta amb un recorregut que planteja diferents desnivells, segons la categoria, i que de ben segur continuarà despertant la passió per l’esquí de muntanya a tots els assistents. La prova individual també es podrà seguir en directe a través del lloc web de la ISMF: https://tv.ismf-ski.org/events/10

Amb l’objectiu d’animar el  públic a presenciar els campionats en directe, l’estació de Boí Taüll aplicarà una tarifa reduïda en el preu dels forfets d’entre 20,50 € i 27,00 € segons el tram d’edat infantil, joves i adults. Amb la mesura es pretén també compensar les alteracions intermitents previstes en el servei d’algunes pistes i instal·lacions de l’estació en el decurs de la competició.

Tota la informació de resultats, fotografies i compactat d’imatges en vídeo estarà disponible al web https://skimoboitaull.cat/recull-de-premsa/