La persistència i la paciència han donat els seus fruits al veterà Beat Feuz aquest divendres a la Copa del Món Audi FIS al descens Streif de Kitzbühel (Àustria). Després d’acabar quatre vegades en la segona posició en aquesta cursa, el suís finalment va poder guanyar el seu nom als llibres d’or d’aquesta mítica cursa.

Va ser una cursa de marató que va trigar gairebé tres hores a aconseguir veure en acció els esquiadors. Després de la baixa dels primers 30, la cursa es va suspendre momentàniament, deixant els 25 corredors restants sense sortida.

Feuz va guanyar per davant de l’austríac Matthias Mayer, que va acabar a 0,16 segons. El dos han lluitat cos a cos per la victòria a Kitzbühel, però aquesta vegada va ser Feuz qui va pujar el més alt del podi. Va ser un viatge salvatge per a Feuz, que va córrer el camí fins al límit. Amb el pitet primerenc # 5, no estava clar, malgrat el seu ritme ràpid, si el temps perduraria a la resta del la competició. Feuz va haver de suar esperants els següents corredors, ja que Mayer es va quedar curt amb el dorsal núm. 9 i l’eventual tercer classificat Dominik Paris va acabar a mitja segon del ritme dos esquiadors més tard.

La cursa es va trencar quan l’americà Ryan Cochran Siegle va patir una forta caiguda, provocant un llarg retard. El nord-americà es trobava a dos peus després de l’accident, però encara va ser transportat per avió des del recorregut. Quatre corredors més tard, el company d’equip de Feuz, Urs Kryenbuehl, va patir un greu accident en el salt final i també va ser traslladat aèria des del recorregut. No hi va haver cap informe oficial immediat sobre l’estat dels dos esquiadors després dels seus accidents, però un representant de l’equip de Swiss Ski va dir que Kryenbuehl estava conscient i parlava abans de ser evacuat.

Diumenge, el cap de setmana de velocitat a Kitzbühel conclourà amb un súper gegant

Després dels dos retards, el temps va començar a empitjorar amb un vent del sud que va crear condicions perilloses i va generar més retards. Al final, una vegada que els 30 primers corredors van baixar, tothom estava feliç respirant alleujat mentre el Strief flexionava els seus poderosos músculs avui.

La cursa d’avui ha estat un substitut de la baixada cancel·lada, que hauria d’haver tingut lloc el cap de setmana passat a Wengen, cosa que significa que  hi haurà una segona oportunitat demà per enfrontar-se al Streif. Diumenge, el cap de setmana de velocitat a Kitzbühel conclourà amb un super-G.