Ólvega serà la seu de l’esdeveniment més important a nivell mundial pel Mushing. Aquesta cita històrica tindrà lloc a la localitat Soriana des del divendres 17 al 26 de novembre. L’esdeveniment compta amb el suport de Loteries i ARION com a socis principals

Espanya serà per primer cop l’amfitriona en un campionat del món d’aquesta modalitat que té un gran creixement en federats i aficionats. Des del divendres 17 de novembre es disputen a la localitat soriana d’Ólvega els Campionats del Món de Mushing IFSS sobre terra amb la participació de 90 esportistes espanyols. Fins allà s’hi han desplaçat més de 500 participants arribats de tot el planeta amb la intenció de reeditar els títols de campions del món.

L’equip espanyol estarà format pels millors múixers espanyols que competiran en les disciplines de Canicross, Bikejoring, Scooter (1 i 2 GOSSOS) i Carros (DR8/6/4), totes englobades dins l’esport del Múixing.

La importància que els nostres corredors puguin participar a casa en uns Campionats del Món de la IFSS és molt positiu

Mónica Pacheco, responsable del Comitè de Múixing a la RFEDI manifesta: “La importància que els nostres corredors puguin participar a casa en uns Campionats del Món de la IFSS és una cosa molt positiva per al nostre desenvolupament esportiu, tant per als nostres propis esportistes com per als joves que ho puguin presenciar. Aquest esdeveniment històric suposa una excel·lent oportunitat per als nostres múixers atès que a més arriben molt preparats”. Després de l’arribada dels esportistes a Ólvega, s’ha realitzat el control veterinari obligat i han pogut reconèixer el circuit de la competició.

Entre la delegació espanyola que supervisa el seu cap d’equip Víctor Carrasco, hi ha representació de 9 federacions autonòmiques, i competiran els esportistes RFEDI següents:

Olga Álvarez FCEH – A.E.M. (Canicross femení Elit)

Lázaro Martínez FCEH – A.E.M. (DR4 races nòrdiques)

Cristina Fernández FDIPA – CELTA (Canicross femení Élite)

Andoni Isusi FDICYL – CDTHM (Canicross masculí Elit)

Lali Masriera FCEH – GOSCA (Bikejoring femení Élite)

Esdres Menéndez FDICYL – CDCB (Canicross masculí Júnior)

Javier Ruiz FDICYL – CDTHM (DR8)

Javier Sánchez FDICV – TOGO (Canicross masculí Elit)

Cal destacar que el múixing és una modalitat en creixement al nostre país especialment a partir del 2014. S’ha passat de 168 llicències la temporada 2009-2010 a les 379 actuals la 2023-24, registrant un creixement del 213%.

L´esdeveniment està organitzat conjuntament per la RFEDI, FDICYL, CD Team Husse Mushing i l´Ajuntament d´Ólvega, i compta amb el suport de la Diputació de Sòria i la Junta de Castella i Lleó, així com d´empreses locals.

LOTERIES i ARION donen suport al mushing espanyol

Per la seva banda, la Societat Estatal Loteries i Apostes de l’Estat (SELAE) recolza amb aquest esdeveniment la tasca de la RFEDI-Spainsnow potenciant el Múixing sobre terra a Espanya.

D’aquesta manera, Loteries continuarà amb la seva col·laboració al múixing espanyol des de la base fins al més alt nivell, empoderant el paper de la dona a l’esport i difonent els valors d’aquesta pràctica esportiva. També la marca d’alimentació de mascotes ARION ha reforçat encara més la seva aposta amb el múixing i ho demostra amb una gran presència en aquest esdeveniment.

Més info: www.rfedi.es