A causa del brot i la situació del nou Coronavirus al nord d’Itàlia on hi ha una concentració de casos a la província del Vèneto que han provocat restriccions de desplaçament imposades per un nombre creixent de nacions, per recomanació del Consell de la FIS, del Govern italià, de la Federació i el seu Comitè Organitzador, a Cortina 2020 es veuen lamentablement obligats a retirar-se de l’organització de les finals de la Copa del Món d’Esquí Alpí FIS programades per al 16 al 22 de març del 2020, tal com ja vam avançar el passat 3 de març.

La salut i el benestar dels atletes i de la resta de participants, així com el públic en general,són el més important i la prioritat de la FIS i de tots els grups d’interès. La recomanació del Consell FIS es va fer durant una conferència d’emergència on es presenten les darreres informacions i recomanacions. de les autoritats sanitàries italianes, internacionals i nacionals de les nacions participants es van presentar. El principal tema que va dirigir la recomanació del Consell sobre l’organització de les finals a Cortina van ser les restriccions de viatge imposades per un nombre creixent d’autoritats nacionals, que probablement haurien limitat la participació de diversos atletes.

“Aquesta va ser una decisió extremadament difícil per a nosaltres, però, en definitiva, el benestar i la salut dels atletes, els equips i tots els associats a la Copa del Món, així com el públic en general, han de ser la nostra màxima prioritat”, va dir el president de la FIS, Gian Franco Kasper. “Sens dubte no és la manera que volíem que acabés la temporada sense les finals de la Copa del Món, però hem de respectar aquesta situació tan greu. Esperem reconèixer els esportistes guanyadors en una data posterior quan puguem celebrar adequadament les seves realitzacions”.

Les finals de la Copa del Món d’esquí alpí Audi FIS 2020 de Cortina també es van programar com a principal prova de proves per als campionats mundials d’esquí alpí FIS de la propera temporada.

Kasper va afegir: “També és decebedor que les finals de Cortina no puguin tenir lloc per mostrar la sala d’actualització excepcional i els cursos d’acció tant de dones com d’homes. Malgrat aquest contratemps, els preparatius de la Federació Italiana d’Esports d’Hivern i del Comitè Organitzador Local que es va fer juntament amb el nostre soci de difusió i màrqueting Infront, estan plenament en marxa perquè el que estem convençuts serà que els campionats mundials FIS excepcionals l’any que ve”.

A causa de la manca d’ubicacions alternatives amb avís curt per realitzar un esdeveniment tan gran i que no tinguin restriccions de viatge per permetre que tots els esportistes puguin participar o viatjar endavant després de l’esdeveniment, no es substituiran les finals i la disciplina i en general. Es confirmaran els globus mundials després de les darreres curses programades el 15 de març per a les dones a Are (SWE) i Kranjska Gora (SLO) per als homes. Es donarà a conèixer una ocasió per atorgar formalment els atletes guanyadors amb els seus globus.