De l’11 al 13 de febrer els millors esquiadors internacionals de la jove categoria U16 s’enfrontaran a l’OPA, composta per un súper-G, un gegant i un paral·lel team event que es disputarà en l’estació de Baqueira Beret.

Després de les passades edicions de l’OPA celebrades a Liechtenstein al 2018 i a Suïssa al 2019, ara és el torn de viatjar a Espanya per a aquesta edició del 2020, concretament a Baqueira Beret, que acollirà aquesta copa continental per a categories joves de l’11 al 13 de febrer. Les gestions de la Real Federación Española Deportes de Invierno (RFEDI) amb la FIS i l’interès creixent de Baqueira per l’alta competició han fet possible que Espanya torni a ser l’escenari d’una competició internacional d’esquí alpí U16 comparable a les quals es disputaven anys enrere com els trofeus Zagales (Formigal) i Ardilla (Sierra Nevada).

Els grans esdeveniments internacionals també s’estenen a les categories joves. És el cas de l’OPA també coneguda com Alpen Cup d’esquí alpí destinada a la categoria U16. A l’estació catalana de Baqueira els futurs talents de l’esquí alpí baixaran pel Stadium de Beret, competint en les especialitats de super-G (SG), gegant (GS) i paral·lel team event (PLTE).

L’estació aranesa porta ja unes temporades apostant per l’alt nivell. El 2016 i 2019 va ser la seu de la Copa del Món de Snowboardcross FIS i el 2018 va albergar l’OPA Cup en la modalitat d’esquí de fons. Sens dubte, l’interès de l’estació per donar a conèixer el seu domini a través de la competició està ja donant els seus fruits mentre segueix el seu interès per promocionar-se a través dels esdeveniments esportius. Està previst que representin a Espanya una selecció dels millors esquiadors d’aquesta categoria U16 seleccionats per la RFEDI.

La federació, per part seva, lidera el calendari de proves internacionals a disputar en les estacions d’esquí i snowboard espanyoles seguint el Pla Estratègic de l’entitat i que busca convertir el nostre país en una destinació habitual dels grans esdeveniments FIS.

Baqueira Beret està situada en la part més septentrional del Pirineu Català i a la província de Lleida. Està situada en el vessant atlàntic pel que aquest domini esquiable ofereix un clima i un paisatge singulars respecte a la resta d’estacions espanyoles. Amb més de 160 km esquiables i un desnivell positiu de 1.100m (1.510 fins a 2.610 m), Baqueira Beret té una capacitat de 61.000pph i més de 700 canons de neu.

Programa U16 Alpine Cup (11 al 13 de febrer 2020):

  • Dimarts 11 de febrer:

SG

  • Dimecres 12 de febrer:

GS

Lliurament de premis dels dos primers dies

  • Dijous 13 de febrer:

Alpine Team-Event Paral·lel

Cerimònia de lliurament de premis i clausura