Javi Lliso i Thibault Magnin, els dos freeskiers de la RFEDI, preparats per passar un mes entrenant a Nova Zelanda després de 15 dies al Banger Park, de Scharnitz, Àustria i un estiu amb molta preparació física. El director tècnic de l’equip de freeski de la RFEDI Josep Gil ha decidit donar un enfocament diferent de la pretemporada que els anys anteriors, tenint en compte el gran nivell dels esquiadors.

Gil considera que “la pretemporada està anant molt bé, el plantejament és una mica diferent de les anteriors. Ja que abans buscàvem fer molt més esquí de base durant els mesos de juny, juliol i agost a Les Deux Alps (França) i a Saas-Fee (Suïssa). I aquest any en comptes hem optat per buscar més el salt en sec de Banger Park de Scharnitz (Àustria).

La pretemporada està anant molt bé, el plantejament és una mica diferent de les anteriors

La seguretat en l’entrenament que ens dóna el matalàs permet provar nous trucs al límit. I el primer dia que ens posem els esquís estar realment al nivell de copa del món i amb tempos de competició.”

Javi Lliso i Thibault Magnin, membres del programa de beques Podium-Telefónica, són des de la segona setmana de setembre a la neu de Cardrona, Nova Zelanda, on passaran un mes. Traslladant els trucs perfeccionats i els nous practicats a l’AirBag del Banger Park i a la rampa de patins del 360 d’Andorra, a la neu de l’Snowpark de Cardrona.

Objectius al més alt

Aprofiten aquest mes d’entrenament a l’hemisferi sud, per enfocar la temporada 22-23 amb grans objectius com el circuit de copa del món i els campionats del món de Bakuriani, Geòrgia del 25 de febrer al 5 de març. Amb la primera competició de la temporada el 21 d’octubre amb la Copa del Món de Big Air a Chur, Suïssa. Des de Nova Zelanda, Thibault Magnin ens explica “em sento molt afortunat de poder tornar a Cardrona a entrenar-me. Tinc molt bon record, aquí vaig aconseguir la meva primera medalla amb la RFEDI el 2018 al BigAir dels Campionats del Món Júnior (WJC)”. Amb la mirada fixa a la temporada d’hivern 22/23, Thib comenta “vull millorar els meus trucs, i amb ells aconseguir podis al circuit de Copa del Món. Estic satisfet amb el que vaig aconseguir la temporada passada 21/22 amb bons top 10 i bones finals, però en vull més. Estic determinat a assolir els meus objectius i assolir pujar al podi de la Copa del món és un dels reptes. De cara als Mundials de Bakuriani, vull repetir o millorar el paper que vaig fer a Aspen (EUA) el 2021, on vaig aconseguir un Top 10; sempre intentant lluitar amb els millors. Em veig fort en tots dos aspectes, mentalment i físicament, he fet una gran evolució”.

Per al diploma olímpic a Big Air, Javi LLiso, “la pretemporada en sec ha anat molt bé, han sortit tots els trucs que havien de sortir”. Està aprofitant els seus dies a Nova Zelanda per traslladar tot allò après a la neu, practicant els nous “tricks” de la temporada de Copa del Món 22/23, amb ambició per lluitar contra les millors posicions.