Els esquiadors andorrans Dani Bienert i Jaume Jordi  participaran en els Campionats del Món Júnior de Freeride, els Freeride Junior World Championships, que tindran lloc demà a l’estació austríaca de Kappl. Aquests campionats són la culminació del Freeride Junior Tour, i s’hi troben els millors riders del món d’entre 15 i 18 anys, provinents de països dels diferents continents com Estats Units, Canadà, Japó, Nova Zelanda, Suècia, Suïssa, Alemanya, França o Espanya, entre d’altres. Les bones condicions de neu que s’hi presenten, amb gruixos d’entre 20 i 30 cm de neu nova, oferiran una excel·lent ocasió als diferents riders de demostrar el seu potencial com a futures promeses del freeride mundial.

L’actuació dels andorrans als 2023 Yeti Freeride Junior World Championships es podrà seguir demà a través del web del Freeride World Tour: www.freerideworldtour.com, que retransmetrà l’esdeveniment en directe a partir de les 10:00 del matí.

Bienert i Jordi, de 18 i 17 anys respectivament, formen part de la Freeride Academy d’Ordino Arcalís, una escola especialitzada en esquí fora pista per a joves d’entre 13 i 18 anys creada el 2021 amb el suport i implicació de les estacions de Grandvalira i Ordino Arcalís per a potenciar el talent dels joves practicants d’aquesta modalitat. El programa els prepara per a la competició amb entrenaments que també inclouen aspectes com l’estudi de les línies, l’orientació i la realització de salts, i on es fomenta també la pràctica segura d’aquest esport.

El FWT, del 4 al 9 de febrer a Ordino Arcalís

Per la seva banda, l’adrenalina i l’emoció del freeride tornaran a Ordino Arcalís amb el Freeride World Tour del 4 al 9 de febrer, on es donaran cita els millors riders professionals del món. La d’Ordino Arcalís serà la segona parada del campionat, una prova que ja s’ha consolidat com una de les parades fixes del FWT per les bones condicions de l’estació, tant a nivell de qualitat i quantitat de neu, com per la topografia del terreny, que permet als esportistes posar la seva creativitat al límit amb traçats i salts espectaculars.

També està previst que durant aquests dies se celebri el Freeride Junior Tour, una de les proves classificatòries on els més joves podran demostrar les seves habilitats, a la vegada que podran compartir estones d’entrenament i competició amb els riders professionals. Tot plegat, una gran ocasió per experimentar la vivència i l’aprenentatge de participar en una competició d’elit a la vegada que lluiten pel millor resultat a la classificació.

L’estació d’Ordino Arcalís s’ha consolidat en els darrers anys com un dels destins preferit dels freeriders, amb 440 hectàrees de zona fora pista que, enmig d’un entorn natural d’espectacular bellesa, ofereixen també 3,4 quilòmetres d’itineraris freeride senyalitzats amb descensos per a tots els nivells.