La inversió en sistemes d’innivació ha estat un dels factors clau en aquests 129 dies de temporada, permetent oferir una qualitat de la neu immillorable i prioritzar la satisfacció i el gaudi dels clients. La temporada ha arribat al final amb un balanç molt positiu, sent escenari de gairebé 300 esdeveniments esportius i musicals consolidant així el seu model d’oci i diversió com un atractiu principal per als que escullen aquestes destinacions. El hòlding ha reforçat el compromís amb el territori i és que es calcula en més de 350 milions d’euros l’impacte econòmic de la temporada d’esquí
El Grupo Aramón celebra el tancament de la temporada 24/25 amb un balanç molt positiu, i arriba a la xifra d’1,056 milions de dies esquí. Aquest èxit no hauria estat possible sense l’esforç i la dedicació de l’equip que ha treballat incansablement per oferir una experiència única als visitants.
Una temporada que ha tingut 129 dies d’esquí, i fins a 185 centímetres d’espessor. A més, cal destacar que s’han registrat més de 10,5 milions de quilòmetres esquiats, tan sols dels usuaris del Club Aramón.
La temporada va començar abans de Nadal, fet que va permetre activar l’afluència de visitants a les destinacions de cara al període de vacances. Aquesta fita es deu en gran part a la inversió en nous sistemes d’innivació, que han millorat tant la qualitat com la quantitat de neu i han arribat a produir gairebé 3 milions de m3 de neu. Un projecte, que tal com es va anunciar a l’inici d’aquesta temporada, forma part d’un pla d’execució acompanyat d’inversions del Govern d’Aragó, amb el Pla Pirineus i els fons d’inversió de Terol (FITE). A més, cal destacar la Snow Factory, una tecnologia que s’ha posat en marxa per primera vegada a l’estació de Formigal-Panticosa, i que ha proporcionat un servei a la zona de debutants de Sextas, permetent a aquells que s’han iniciat en aquest esport gaudir d’una experiència òptima des del primer dia.
Aquest pla d’innivació inclou avenços en sostenibilitat, un dels eixos clau del Grupo Aramón, produint neu de manera més eficient amb la modernització d’instal·lacions que han reduït el consum energètic en un 31% i, per tant, les emissions de CO2. Tota lenergia utilitzada pel hòlding de la neu prové denergies 100% renovables. A més, el grup ha començat a fer servir biocombustibles, més nets i solucions d’autoconsum solar. També s’implementen iniciatives de conservació ambiental, com ara la repoblació de pins, l’eliminació de plàstics i programes de reciclatge d’olis i gomes, reforçant el seu model d’economia circular buscant reduir la petjada de carboni i preservar els paisatges naturals.
Als mesos de gener i febrer, tradicionalment els de més atractiu per als esquiadors, l’afluència a les estacions ha arribat a xifres de temporades rècord. Amb una ocupació mitjana hotelera de més del 90% els caps de setmana gràcies, en gran part, a l’activitat de l’Agència de Viatges Aramón, que permet empaquetar els serveis de les destinacions amb els de les estacions, aconseguint una facturació de més de 15 milions d’euros aquesta temporada.
Una temporada que ha tingut 129 dies d’esquí, i fins a 185 centímetres d’espessor. A més, cal destacar que s’han registrat més de 10,5 milions de quilòmetres esquiats, tan sols dels usuaris del Club Aramón
I és que, la variada proposta d’oci i diversió del Grup Aramón permet convertir la muntanya en un escenari de diversió on hi conviuen tota mena de públics. Durant aquesta temporada, s’han organitzat gairebé 300 esdeveniments tant musicals com esportius, fet que ha afegit un atractiu extra perquè tant esquiadors com visitants triïn aquestes destinacions. A més, s’han batut rècords en la xifra de grups d’escolars, promovent l’esport entre els joves i creant així planter de futurs esquiadors. En els darrers mesos, les estacions han estat escenari d’importants esdeveniments esportius, per exemple; a Formigal-Panticosa, es van celebrar; la I FIS, el Campionat Espanya DPD-inclusiva, el Terrain Park F3st o el Trofeu Miniyetis. Mentre Cerler va ser el punt de trobada de més de 300 nens amb el Trofeu Pitarroy, a més de l’escenari del Freeride World Tour Qualifier. Cal destacar, que Cerler ha estat durant gran part d’aquesta temporada una estació referent, per les bones condicions de neu i els gruixos acumulats.
La combinació d´esquí i música ha estat un altre dels atractius que han reforçat l’oferta del Grup al llarg d´aquesta temporada. El concepte Marchica Experience ha permès als esquiadors gaudir d’un viatge musical pel millor panorama nacional i internacional a través dels 10 escenaris repartits entre les quatre estacions. Artistes de la talla de Wade, Deborah de Luca, Chelina Manuhutu o Alvama Ice han participat en aquesta campanya, juntament amb col·laboracions com Nevalia. L’après-ski de Cerler, Remáscaro, també ha comptat amb DJ com Michenlo, Carlos Jean i Andrea Vandall.
D’altra banda, aquest model de negoci també destaca la gastronomia com a un dels seus eixos principals. Exemple d’això són l’Asador Montañés, ubicat a Sarrios; el menú d’estrella Michelin de les Mugues, de la mà de l’Era de les Nogueres, i l’hamburguesa de Colladeta, dissenyada en col·laboració amb Casa Arcas, aquests tres punts han estat alguns dels més elegits entre els visitants.
Finalment, els mesos de març i abril han tancat la temporada acompanyats d’un important esforç promocional per apropar els destins del grup a tots els públics.
Un model innovador de fort impacte al territori
El compromís amb la comunitat i el territori és un dels eixos clau per al Grup Aramón des dels seus inicis. Aquest compromís recull l’esperit fundacional de les estacions, promogudes pels propis habitants per assegurar el futur de les seves valls.
Un impacte que es tradueix avui dia en la generació de més de 13.000 llocs de treball, sumant els directes i indirectes, o en una despesa estimada a les estacions i en l’entorn de les mateixes que arriben als 350 milions d’euros. Unes dades que posen de manifest el paper de les estacions com a motors de desenvolupament de les destinacions i Aragó i un 10% de la província d’Osca.
A més, s’han dut a terme accions com La Campanya de Neu Solidària, la qual ha estat un èxit rotund. acció ha assegurat que cap nen afectat per la Dana no es quedi sense l’oportunitat d’esquiar.
La temporada passada el Grup va posar en valor la seva ferma aposta per la sostenibilitat i l’eficiència mitjançant la implementació d’un sistema de mesura (IoT) per aconseguir un millor control, anàlisi de nombroses variables, optimització de l’ús dels seus recursos i convertir les seves instal·lacions en estacions d’esquí intel·ligents.
El Grup Aramón s’enorgulleix d’aquests èxits i continua compromès amb oferir la millor experiència als esquiadors i contribuir al desenvolupament del territori.
En concloure la temporada, el Grup continua treballant per millorar i planificar la propera temporada hivernal, així com per posar en marxa els centres durant l’època estival. estacions, amb l’objectiu de continuar sent un motor econòmic i social que impulsa el desenvolupament sostenible de les valls.