La temporada vinent, el Barça Hockey Gel jugarà competició europea. Els blaugrana disputaran la Continental Cup, la segona màxima competició de clubs d’Europa (només per sota de la Champions Hockey League), després que la Federació Internacional d’Hockey Gel (IIHF) hagi establert que la plaça espanyola per a la Continental Cup vagi per al campió de la fase regular.

Cal recordar, que la Lliga Nacional d’Hockey Gel (LNHH) es va haver de suspendre abans que es disputés la final, a causa de la crisi sanitària per la COVID-19. El que sí que es va poder finalitzar, va ser la fase regular, en la qual el Barça va ser el clar dominador, finalitzant com a líder amb dotze victòries en setze jornades, sumant 33 punts (amb tres de marge respecte el Txuri Urdin).

Una dècada sense anar a Europa

D’aquesta manera, i seguint el criteri de la IIHF, el Barça era el primer club de la lliga espanyola en optar a aquesta competició, opció que el club no ha deixat escapar, recollint el testimoni del Txuri-Urdin, el representant de la LNHH en les últimes tres edicions.

L’última ocasió que els blaugrana van disputar la Continental Cup va ser el 2009, quan el conjunt sota les ordres de Ramon Baron, va arribar fins a la segona ronda de la competició, després de sumar tres victòries en la primera lligueta davant el Polis Akademisi de Turquia, el HC Slavia Sofia de Bulgària i el Ice Time Herzliya d’Israel (1-13, 3-1 i 14-1, respectivament).

L’objectiu: passar la primera ronda

Pel que fa al grup de la primera fase, el conjunt català encara no sap a quins clubs haurà d’enfrontar-se, tot i que sí que és coneixedor de la procedència dels seus hipotètics rivals: Sèrbia, Estònia, Islàndia, Croàcia, Turquia, Bulgària o Bèlgica. La IIHF serà l’encarregada de determinar quins tres clubs formaran part del grup del Barça, així com de la seu d’aquesta primera lligueta.

En aquest sentit, els dos capitans del primer equip del Barça Hockey Gel, Héctor Alastruey i Oriol Rubio, han valorat molt positivament el fet el Barça pugui tornar a Europa onze anys després. “Pot ser que no tornem de la manera que volíem, però sí que és una recompensa a la feina feta durant la fase regular”, afirma Alastruey.

Per la seva banda Rubio ha destacat que “sempre és d’agrair que el club ens ajudi tot i que sabem que no tenim moltes opcions, però a nivell d’imatge, que el Barça disputi una competició europea d’hoquei gel és molt important”.

Les dates previstes per a la primera eliminatòria són el 18, 19 i 20 de setembre, mentre que en cas de superar la ronda, el Barça disputaria una segona lligueta (ronda que cap equip espanyol ha superat mai) del 16 al 18 d’octubre.